Göksun Kaymakamlığımız tarafından ilçe genelindeki liseler arasında “Göksun Okuyor” isimli kitap okuma ve bilgi yarışması düzenlendi.

Yarışma başlangıcında ve sonunda Öğrenciler Kaymakam Pehlivan ve protokol mensuplarını coşkuyla karşıladı ve uğurladı…

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, METEM Konferans Salonunda düzenlenen yarışmanın finalinde yaptığı konuşmada, son bir yıl içinde hayata geçirilen okuma kampanyalarını hatırlatarak, ilçe genelinde yerleşmeye başlayan okuma kültürünün sevindirici olduğuna dikkat çekti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Pehlivan, “Bu gün burada finale kalan öğrencilerimiz yarıştı. Hepsini yürekten tebrik ediyorum. Memnuniyetle görüyorum ki, yarışma için belirlenen kitaplar liselerimizdeki tüm öğrencilerimiz tarafından okunmuş. Dolayısıyla bu kampanya ve yarışmaya dahil olan herkes kazanmış, kazançlı çıkmıştır. Lütfen bu alışkanlığınızı hayat boyu devam ettirin. Unutmayın sevgili gençler kitap size her zaman en iyi arkadaştır ve yolunuzu aydınlatır” dedi. Pehlivan, yarışma’da ilk 3’e giren 9 öğrenciyi tablet bilgisayar ile Ödüllendirdi. Yarışmacıların tamamına Katılımcı Belgesi verildi.

Yarışmada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen, Cengiz Aytmatov’un ‘Beyaz Gemi’, Abbas Sayer’in ‘Yılkı Atı’, Ali Fuad Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’, Cengiz Doğru’nun ‘Onlarda İnsandı’ ve İsmail Bilginin ‘Sarıkamış Beyaz Hüzün’ kitaplarından sorular soruldu.

Liselerde yapılan ve kıyasıya geçen elemelerin ardından okullarında ilk 3’e giren toplam 33 öğrenci yarı finalde yarıştı. Finalde ise Göksun METEM ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi birinciliği paylaşırken, Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci oldu.