Başbakan Erdoğan, Hollanda’da Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları ve Öcalan’ın mektubuyla ilgili konuştu.

Hollanda’da, Abdullah Öcalan’ın mektubunu değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan“Diyarbakır’daki mesaj olumlu karşılanmıştır. Mitingte Türk bayrağının olmaması mesaja ters düşmüştür.” dedi.

“AÇIKLANAN MESAJLARA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR”

Erdoğan “Burada Türk bayraklarının olması gerekirdi. Türk bayraklarının orada olmaması, süreci provoke etmek isteyenlerin bir yaklaşımıdır. Tek millet tek bayrak sözünü Diyarbakır’da söyleyen bir başbakan olarak orada Türk bayrağı görmek isterdim. Bu açıklanan mesajlara gölge düşürüyor. Temenni ederimki bu eksiklikler ortadan kaldırılır. Temenni ederim ki silahlar bırakılır ve sınır dışına çekilerek Türkiye’nin yıllardır beklediği o günlere kavuşuruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“UYGULAMA, ASIL OLANDIR”

“Çağrıyı, daveti olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Uygulama asıl olandır. Burada Öcalan’ın ifadeleri ne denli karşılık bulacak, en kısa sürede görmeyi arzu ederiz. Uygulamaya geçtiği andan itibaren de Türkiye’de ve bölgede hava değişecektir. İfadelerin birçoğu aylardır bizim söylediğimiz mesajlar.

“BU CİDDİ BİR EKSİKLİK”

Terk edildikten sonra bir sulh hakim olur. O zaman da bizim güvenlik güçlerimizin operasyon yapma gibi bir lüksü yoktur. Uygulama çok çok önemli. Doğrusu orada bu çözüm süreci noktasında bayrağımızı görmek isterdim. Bu sadece Başbakan Tayyip Erdoğan’ın arzusu değil 76 milyonunun arzusudur. Bu ciddi bir eksiklik olmuştur. Bunu şov olarak da söylemiyorum bir tespit olarak söylüyorum.”