Elbistanlılar Birlik, Beraberlik ve Dostluk Yemeğinde Bir araya Geldiler

Elbistanlılar Birlik, Beraberlik ve Dostluk Yemeğinde Bir araya Geldiler
Elbistanlılar Birlik, Beraberlik ve Dostluk Yemeğinde Bir araya Geldiler Siyasilerin, bürokratların ve Elbistanlıların büyük ilgi gösterdiği “Beraberlik ve Dostluk Yemeği” Pınarbaşı Muhsin Yazıcıoğlu Parkı Yeşil Vadi...

Elbistanlılar Birlik, Beraberlik ve Dostluk Yemeğinde Bir araya Geldiler

 

Siyasilerin, bürokratların ve Elbistanlıların büyük ilgi gösterdiği “Beraberlik ve Dostluk Yemeği” Pınarbaşı Muhsin Yazıcıoğlu Parkı Yeşil Vadi Restaurant’ta 9 Mart 2013 Cumartesi günü saat: 18.00’de gerçekleşti..

İstanbul'da Sağlık Yönetim Uzmanlığı yapan Cahit Sayın'ın yöresel  şiirleri ve sunumuyla başlayan program Elbistanlılar Dernek başkanı Hamit Dağ’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

DIGITAL CAMERA

“ Sayın TBMM Başkan vekilim, Sayın Milletvekillerim, Elbistan Belediye Başkanım, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basınımızın güzide elamanları derneğimiz tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz  “Birlik Beraberlik ve Dostluk yemeği”ne hepiniz hoş geldiniz.” diyerek daha sonra şu ifadeleri kullandı:

DSC_5637

“Dernek olarak amacımız üyelerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak, paylaşmayı ve üretmeyi ön plana çıkarmak, kentimizle ilgili sorunları tespit etmek ve sivil toplum kuruluşu olarak bu sorunlara çözüm yolları bulmak ve bu konuda sizlerle fikir alışverişi yaparak bunları siyasi makamlara iletmek ve derneğimizi güçlü bir sivil toplum kuruluşu haline getirmek.

İnşallah tanışma ve kaynaşmadan sonra paylaşarak, sorunlara çözüm bularak, kültürel faaliyetleri daha üst seviyelere çıkarma arzusundayız. Ayrıca bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Elbistan Belediye Başkanı Sayın Av. Durmuş Küçük’e de çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

298313_10151482972244561_1852065801_n

“Kahramanmaraş’ta yaşayan Elbistanlıları bir araya getiren, kaynaşmalarına vesile olan, Elbistanlılar derneğimizin bu önemli gecesine hoş geldiniz diyor, hayırlı akşamlar diliyorum.   Özellikle bizleri bu çatı altında toplayan kardeşliği, sevgi ve saygı ortamını oluşturan, birlikteliği sağlayan, hiç birimiz arasında her hangi bir fark gözetmeksizin hepimizi kucaklamayı ve hemşerilerimiz arasında muhabbet ve dostluğu ilke edinmiş Elbistanlılar derneği yönetim kurulunu tebrik ve teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan KSÜ Mimarlık ve Mühendislik Bölümü Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu konuşmasının diğer bölümünde bölgemiz ve üniversite ilgili bilgiler aktardı.

DSC_5645

“Bildiğiniz gibi artık dünyada sınırlar kalktı, dünya bir köye dönüştü. Bu eğitim içinde geçerlidir. Artık eğitim imkanları çok daha fazla hareketli ve çok önemli konuma geldi. Gerek öğrenci gerekse öğretmen açısından globalleşen dünyada bu dinamik eğitim ortamına ayak uydurmak gerekmektedir.

Üniversitelerde ulusal ve uluslar arası öğrenci ve öğretim elemanlarına değişik programlar uygulanmaktadır. İşte o zaman uluslararası standartlarına uygun eğitim vermemiz gerekiyor. Uluslar arası standartlara uygun öğretim elamanınızın ve öğrencinizin olması gerekiyor. Ulusal kalkınmazın üst seviyede olması gerekiyor. Ulusal kalkınmada bölgesel ve kentsel kalkınmayla olur. Şehrin kalkınması üniversiteyle olur ve bu noktada üniversitenin kalkınmada ki önemi ortaya çıkmaktadır.

Elbistan bölgesi de mühendislik yönünden adeta bir laboratuar gibidir. Afşin-Elbistan havzası Türkiye’nin en büyük rezervlerine sahiptir, ayrıca önemli bir enerji alanıdır. Burada yapılan araştırma ve incelemeler bilgiye dönüşür. Bilgide o bölgenin kalkınmasına sebep olur.  KSÜ Mimarlık ve Mühendislik Bölümü olarak Elbistan bölgesini bir laboratuar gibi görüyoruz ve önemsiyoruz.” Dedi ve sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

Bölgemiz Doğuanadolu fay sistemi üzerindedir. Uzun bir süreden beri de ciddi bir deprem olmamıştır. Depreme karşı her an hazırlıklı olalım, binalarımızı sağlam ve sağlam zeminlere yapalım,  Birinci sınıf tarım arazilerine bina yapmaktan kaçınalım” dedi

Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan: “Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Av. Durmuş Küçük önemli ve ani gelişen bir konudan dolayı aramıza katılamadılar ben sizlerden özür diliyorum, Elbistanlılar Derneğinin bu faaliyetinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Elbistanlılar Derneğimize ve üyelerine her zaman yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyorum” dedi.

DSC_5660

Elbistan’da Fakir Fukara babası olarak tanınan Dr. Sadi Günen yaptığı konuşmada şu konulara değindi:

DSC_5663

“Demokrasi ile yönetilen ülkelerde kültür, eğitim ve dayanışma derneklerinin önemi büyüktür. Özellikle büyükşehir yas tasarısı kabul edildikten sonra, Kahramanmaraş’ımız büyük şehir unvanını aldıktan sonra Maraş’taki Elbistanlılar derneğinin önemi bir kat daha artmıştır. Bundan böyle Maraş’taki Elbistanlılar Derneği mensupları ve Elbistanlı hemşerilerimiz Maraş yöresi ile Elbistan yöresi arasında gönül bağlarını güçlendirecek, bilgi akışını, gönül akışını, sevgi akışlarını temsil edecek sorumlulukları yüklenmek zorundadır.

Çeşitli amaçlar için kurulan dernekler arasından Eğitim Kültür ve Dayanışma Dernekleri idealist dernekler arasındadır. Bunlar Milletin gerçek değerleri üzerinden fikirler üreterek milletin ruhunu, aslını kimliğini canlı tutar.

Birde ideolojik dernekler vardır. İdeolojik dernekler geçici gerçekler üzerinden insanların devletle milleti, milletle devletin arasını açmayı çalışma sahasında kabul ederler.   Bizim idealist bir dernek olarak çalışmamız gerekiyor. Bu vesileyle bu geceyi düzeyenlere teşekkür ederim” dedi.

Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kök Elbistan’da Kültürel faaliyetler konusunda bilgilendirme yaparken Kahramanmaraş’ın Büyüşehir olmasına muhalif olduğunu, merkezden 160 km. uzaklıkta bulunan Elbistan’a ne kadar iyi niyetlide olunsa gerektiği yatırımın yapılamayacağına dikkat çekerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

DSC_5668

“ İnşallah yanılırım, düşündüğüm gibi olmaz hizmet ederler, o zamanda onları alkışlarım.  Elbistan herhangi bir ilçe değil,  Elbistan Dulkadir Beyliği gibi aslında bir devletin bütün özelliklerini taşıyan bir beylik merkezidir. Bu manada herhangi bir ilçe değil kapasitesiyle, ekonomisiyle, kültürüyle, siyasetiyle kendisinin yarısı kadar olan illere göre il olmayı yüz kere hak etmiştir. Ama kısmet olmamıştır. Tabi Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması nedeniylede Elbistan’ın İl olma ülküsü de, hayalide engellenmiştir.” Dedi.

Elbistanlılar olarak, okumuş Elbistanlılar olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini biz buradan takip edeceğiz.

Elbistan büyük kültür adamları, ilim adamları ve ulemalar yetiştirmiş bir ilçedir. Dünya çapında tanınmış Mükrimin Halil Yinaç geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş, İstanbul ve Türkiye’nin birçok şehrinde anıldı. Türk Tarih Kurumu onun eserlerini bastırmak üzere projesine aldı inşallah en kısa zamanda basımı yapılır” dedi.

Karacaoğlan’dan “Eyi derler Elbistanın ovası, Yaz getirir ılık ılık havası” mısrasıyla konuşmasına başlayan TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam konuşmasına şöyle devam etti.

DSC_5670

Gelin havayı ılık tutalım bağırıp çağırmaya gerek yok. Elbistan, Kahramanmaraş’ın en büyük ilçesi bu bir gerçek. Elbistan eğitim bakımından da Maraş’ın en eğitimli ilçesi buda bir gerçek. Neden Maraş’ta Ortaokul varken Elbistan’da da Ortaokul vardı. Benim en büyük Ağabeyim Elbistan Ortaokuluna okumuştu. O yıllarda Maraş’ta Lise yoktu, Ağabeyim ve Ferruh Bozbeyli ortaokuldan sonra Antaya Lisesine gitmişlerdi. Ortaokulun tarihi o kadar eski, onun içinde Elbistan Mükrimin İnanç hocam olmak üzere birçok insanı yetiştirmiş bir ilim ve tefekkür İlçesi, büyük bir ilçedir. Dolayısıyla il olmakta hakkı, istemekte de haklı. Ama bir kanun çıktı. Kahramanmaraş sınırları içerisinde bulunan herkes Maraşlı oldu. Bende Göksunluyum ama bende Maraşlı oldum, bununla gurur duyuyorum, Elbistan’ımızda bununla gurur duymalı. Zamanı geldiğinde İlçeler il olursa, elbette Elbistan’da il olmalıdır ve layıktır.

Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olması Maraş’ımıza güç katacaktır. Şehirde ne varsa, köyde de belde de o olacaktır.

Yapılan hizmetler sayesinde, köyümüzle ilçemizle ve ilimizle iftihar edeceğiz. Yoğun iş temposundan Elbistan'a gelemiyorum ama geleceğiz, görüşeceğiz. Tabii ki meseleler olacak. Hep beraber elimizden geldiği kadar bunları çözmeye çalışacağız. Şu bir gerçek ki birlikten kuvvet doğar. İşte sizin bir araya gelmeniz, bizlerle buluşmanız, kurulan bir dernekle mümkün olmuştur. Demek ki ne kadar bir araya gelirsek o kadar büyürüz'' diye konuştu.

Dernek başkanı Hamit Dağ ise amaçlarının güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak seslerini kamu ve siyasi makamlara duyurmak olduğunu vurguladı.

Yemekten sonra Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

DSC_5701

DSC_0011-copy

Yemeğe, AK Parti Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, AK Parti İlçe Başkanı Necati Okay, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun,  BBP İlçe Başkanı Ali Kıvrak, Sivil Toplum Kuruluşları, dernek üyeleri ile diğer ilgililer katıldı.

DSC_5700

DSC_5591 DSC_5603 DSC_5605 DSC_5606 DSC_5607 DSC_5608

DSC_5705

DSC_5612 DSC_5613 DSC_5615 DSC_5619

DSC_5626

DSC_5621 DSC_5622 DSC_5625  DSC_5636       DSC_5699    DSC_5710