Ne Yaptın Mevlüt Usta?

Antalya’nın Manavgat’ta çalışan 42 yaşındaki Elbistanlı fayans ustası Mevlüt Arkalı, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tüfekle yaşamını sonlandırdı. Gurbetten gelen acı haber büyük şok ve acı yaşanmasına sebep oldu.

Acı haber bir kez daha gurbetten geldi. Elbistan’a bağlı Balıkçıl Köyü nüfusuna kayıtlı olan evli ve 3 çocuk babası Mevlüt Arkalı’dan (42), fayans ustası olarak çalıştığı işyerinden ayrıldıktan bir düre sonra hiç kimse haber alamadı. Akşam saatlerinde arkadaşı Mustafa İçli’yi arayan Arkalı, İçli’ye Kum mevkiinde olduğunu söyledi. Arkadaşının durumundan şüphelenen ve aramaya çıkan İçli, Arkalı’nın cansız bedenini Kum mevkiinde eski arıtma tesisi yakınlarındaki boş alanda otomobilinin yanında buldu.

İçli’nin haber vermesinin ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri, Arkalı’nın başına tüfekle ateş ederek yaşamına son verdiğini belirledi. Arkalı’nın arkadaşı olan Mustafa İçli, Mevlüt Arkalı’nın dürüst, çalışkan çevresi tarafından sevilen bir kişi olduğunu belirtti.

Manavgat Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından Manavgat Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Arkalı’nın cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Osmaniye’ye götürülerek defnedildi. Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Elbistanlı fayans ustası Mevlüt Arkalı’nın 15 yıl önce Antalya’nın Manavgat ilçesine yerleştiği belirtildi.