Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kahramanmaraş ,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber düzenlenen program ile öğretmenlere kampanya hakkında bilgi verildi.

 Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında ekmek israfının önlenmesi kampanyası hakkında öğretmenlere bilgi verilerek, sınıflarda örgencilerin kampanya hakkında bilgilendirilmesi istendi.

Bakanlığımızca yürütülen kampanya dâhilinde, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ekmek israfının önlenmesi amacı ile okullarda ve toplu tüketim yerlerinde bilgilendirme toplantıları yapılıyor. TV ve Radyo programları ile de desteklen kampanya ile ilimizdeki ekmek israfının düşürülmesi hedeflenmektedir.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ‘Kahramanmaraş ta ekmek israfını önlenmesi için başlatılan çalışmalar yıl boyunca devam edecek olup, her türlü eğitim ve yayım metotlarını kullanarak Kahramanmaraş ta ekmek israfını önlemeyi hedefliyoruz’ dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Öğretmenlerin görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile son buldu.

Ekmek İsrafını Önlemek İçin Evlerde Neler Yapılabilir

– İhtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı

– Ekmekler dilimle tüketilmeli

– Uzun süre saklama amaçlanıyorsa poşetlenerek derin dondurucuda saklanmalı

– Kuruyan ekmekler israf edilmemeli, içerisinde az miktarda su kaynayan tencerenin üzerine yerleştirilen süzgeç üstüne konularak, yumuşatılmak sureti ile tüketilmeli

– Bayatlayan ekmekler galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde çeşitli yemek ve pasta yapımında kullanılmalıdır.