Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dulkadiroğlu Kar Festivaline Hazırlanıyor

İlki geçen yıl gerçekleştirilen kar festivalinin ikincisine hazırlandıklarını söyleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, “keyifli ve eğlenceli bir kar festivali gerçekleştirmek için başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” dedi. Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Yedi Kuyular Kar Festivali’nin alt yapı ve stratejik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. […]

Dulkadiroğlu Kar Festivaline Hazırlanıyor

14 Aralık 2015 - 21:07A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

İlki geçen yıl gerçekleştirilen kar festivalinin ikincisine hazırlandıklarını söyleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, “keyifli ve eğlenceli bir kar festivali gerçekleştirmek için başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Yedi Kuyular Kar Festivali’nin alt yapı ve stratejik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, son aşamaya gelen bu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Geçen yıl ilki gerçekleştirilen festivalden önemli tecrübeler edindiklerini kaydeden Başkan Yardımcısı Alparslan, yaşanan tüm aksaklıkların masaya yatırılarak değerlendirildiğini kaydetti. Tüm sorunları çözüme kavuşturacak planlar hazırladıklarını ifade eden Alparslan, bu yıl kar festivalinin sorunsuz bir şekilde tamamlanacağını anlattı.
Özellikle trafik konusunda çok büyük otopark alanları yaptıklarını anlatan Alparslan, eğlence ve kayak alanlarında da düzenlemeler yapıldığını aktardı.
Vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurduklarının altını çizen Alparslan, en az üç ayrı noktada tuvalet ve lavabo kuracaklarını dile getirdi. Bunun yanı sıra ikramların dağıtım noktalarını da çoğaltacaklarını belirten Alparslan, konuyla ilgili konuşmasını şu satır başları altında sürdürdü:  

ZEMİN TESVİYESİ YAPILIYOR

“Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz kar festivalimizin bu yıl ikincisini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 10 günden bu yana festival alanında alt yapı çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütmekteyiz. Zemin tesviyesi şeklinde devam eden çalışmalarımız son aşamaya geldi. Yedi Kuyular mevkisinin yoğun karla buluşmasından önce tüm çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Alt yapısını hazır hale getirdiğimiz bölgelerin kar yağdıktan sonra kar temizliğini yaparak festivale uygun hale getireceğiz.”

TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ

“Geçtiğimiz yıl beklentilerimizin üzerinde bir katılımla gerçekleştirdiğimiz festivalimizde bazı aksaklıklar meydana geldi. Bu yıl o aksaklıkları ve yaşanabilecek diğer aksaklıkları da göz önünde bulundurarak her türlü tedbiri almaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın eğlencelerini keyifli bir şekilde yapa bilmeleri için yoğun mesai harcıyoruz. Geçtiğimiz yıldan edindiğimiz derslerle bu faaliyetimizin istişare çalışmalarına aylar öncesinden başladık. Bu istişareler sonucu da alanları belirleyerek bir kroki çıkardık. Geniş otopark alanlarımız, eğlence alanlarımız, tuvalet, çay ve yemek alanlarımızla her türlü detayı en ince ayrıntısına kadar düşündük.”

KAR ÜSTÜNDE SUCUK EKMEK KEYFİ

“Kar festivalinde davet ettiğimiz vatandaşlarımıza çeşitli hediyelerimiz ve ikramlarımız da olacak. Özellikle sucuk ekmek ikramımız konusunda bu yıl daha özel faaliyetler düşünüyoruz. Vatandaşlarımızı bir noktaya yığmadan, farklı noktalardan ve belli saatler arasında ikramlarımızı sunacağız. Bunun yanı sıra sıcak çay ikramımız ve ayran gibi içecek ikramlarımız da olacak.”

VATANDAŞIN KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRMESİNİ İSTİYORUZ

“Tüm bunların yanı sıra festivale katılacak olan vatandaşlarımızın sağlık ve diğer tüm sosyal ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduruyoruz. Bölgede sağlık ekipleri hazır beklerken, aşırı soğuklardan etkilenen vatandaşlarımızın dinlene bileceği sıcak çadırlar da kuracağız. Yine arızalanan araçların biran önce taşınması ve sorunun giderilmesi için de bölgede çekiciler hazır olacak.”

FESTİVAL TARİHİ KAR YAĞIŞINDA BELLİ OLACAK

“Tüm bu çalışmaları kısa bir sürede bitireceğiz ve kar yağışını bekleyeceğiz. Kar festivalimizin keyifli ve özel olması için bölgenin yoğun bir kar yağışı alması gerekiyor. Dilek ve temennimiz yoğun bir karla yedi kuyuların beyaza bürünmesidir. Festival tarihimizi karın durumuna göre açıklayacağız. Yoğun bir kar yağışı olduğu zaman hazırlıklarımızın son aşamasını gerçekleştirerek vatandaşlarımızı bölgeye davet edeceğiz.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ