Düğmeler, Hayale İliklendi, Hayaller Gerçek Oldu

Düğmeler, Hayale İliklendi, Hayaller Gerçek Oldu
Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünün "Sıfır Atık" projesi kapsamında israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık malzeme miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacına...

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünün "Sıfır Atık" projesi kapsamında israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık malzeme miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacına destek olmak için düzenlediği "Hayalle İliklenen Düğmeler" yarışmasında her tasarımcı, düğmelerle hazırladıkları çok estetik ve değerli ürünler ortaya çıkardılar. Bu ürünler Piazza Alışveriş Merkezinde sergilendi ve büyük beğeni kazandı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/hayalle-iliklenen-dugmeler-projesinin-sergi-ve-odul-toreni-yapildi-160291h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

"Düğmeler, gerçekte insanın iki yakasını bir araya getiren bir araçtır" diyen Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsünün çalışkan ve yenilikçi müdiresi Mutlu Aslantürk, "Hayalle İliklenen Düğmeler" projesinin gerçeğe dönüşmesi konusunda gelişmeleri şu sözlerle anlattı:

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi’ne bir hayırsever esnaf tarafından bağışlanan bir ton düğmenin ekonomiye yeniden kazandırılması amacıyla kullanım dışı kalan bu düğmeleri, bir ürün tasarımı yarışması ile değerlendirmek fikrinden yola çıkarak “Hayalle İliklenen Düğmeler” yarışması düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Özkarcı Bey ile yapılan görüşmeler ertesinde Dekan Yardımcı Mehmet Zahit Bilir, Resim Bölüm Başkanı Mehmet Ali Büyükparmaksız ve Eğitimci Ressam Ahmet İhsan Aslantürk’ten oluşturulan seçici kurul ile yarışma takvimi ve yarışma şartnamesi hazırlandı.

51 kişi tarafından hazırlanan 68 eser son teslim tarihi olan 17 Mayıs 2019 günü enstitüye teslim edildi. Özelliklerine göre sınıflandırılan ve seçilen eserler arasında Kırçiçeği Ceket adlı çalışmasıyla Funda Büyükkekeç birinciliğe layık görüldü. 7 Güzel Adam Kapı Süsü eseriyle Nazlı Kantarcılar ikinci olurken Renkli Düşler tasarımıyla Hatice Kulak üçüncü oldu. Yarışmada Maraş Ağacı adlı çalışması dolayısıyla Nazlı Kantarcılar jüri özel ödülü aldı. Hatice Aktepe, Hatice Emlik, Gülhan Yüce ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Belirlenen ödüller için MÜSİAD ve Vepsan firması yarışmaya sponsor oldu. Yarışmanın ödül töreni ise 18 Haziran 2019 saat 11.00’de Piazza AVM’de gerçekleştirildi." dedi.

Serginin açılışına katılan Kahramanmaraş Valisi vahdettin Özkan'nın eşi Ruhan Özkan ise sergi ile şu ifadelere yer verdi:

"Mutlu Aslantürk hanımın da belirttiği gibi Ülkemiz de "Sıfır Atık" projesi kapsamında farkındalık yaratma adına bir çok çalışmalar yapılmakta, Kahramanmaraş olarak bizde buna bir katkı sunmak istedik. Burada özellikle geri dönüştürülebilecek ürünlere hanım elinin değmesi ile neler ortaya çıktı, bugün bunları burada görüyoruz. Az öncede bahsedildi kullanılmayan düğmeler, çekirdek kabukları, plastik parçalar, kağıt vb çok sayıda atık madde geri dönüştürülerek güzel eserler ortaya çıkarıldı. ben emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum."

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu da güzel bir çalışmada katkılarının olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Eserlerin her noktasında ciddi emeklerin olduğunu belirten Kervancıoğlu, "Kahramanmaraş'taki bu tür güzel çalışmalarda yer almaya devam edeceğiz. İlk kez düğmelerden güzel şeyler gördüm. Emeklerinden dolayı tüm hanımefendileri kutluyorum." dedi.

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk, idareci ve personelleri, sponsorlar, basın mensupları, dereceye giren yarışmacılar, diğer yarışmacılar ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilen program, dereceye giren ürünlerin sahipleri için düzenlenen ödül töreniyle başlayıp katılımcıların hünerlerini yansıttığı ürünlerin sergilenmesiyle son buldu.