Deprem Konutlarının 6 Bin Tanesinin Tamamlandığı Duyuruldu

Deprem Konutlarının 6 Bin Tanesinin Tamamlandığı Duyuruldu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra Diyarbakır'da yapımına başladıkları 10 bin konutun, 6 binini tamamladıklarını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 6 Şubat depremlerinden sonra yapımına başlanan kalıcı konutları, hak sahiplerine teslim etmeyi sürdürdüğü ifade edildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Diyarbakır'da 14 etaptan oluşan 10 bin 286 konutluk projeyi hayata geçirdi. Bu konutlardan 6 bin 40'ının yapımı tamamlandı, hak sahiplerinden 3 bin 839'u yeni evlerine yerleşti.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden Diyarbakır'da inşa edilen konutların ve vatandaşların görüşlerinin yer aldığı videoyu paylaşarak, şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır'ımızda asrın felaketinin ardından 10 bin konutun yapımına başladık, 6 binini tamamladık. Vatandaşlarımız sağlam binalarda güven içinde oturmaya başladı. Her bir depremzede kardeşimiz geceleri rahat uyuyana, hayal ettiklerinden daha iyisine ulaşana kadar durmayacağız."