Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dedeoğlu, Sağlık Çalışanlarının Sorunları Çözüm İstedi

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlarının her geçen biraz daha artış gösterdiğini ifade ederek bu sorunlar nedeniyle,  sağlık çalışanlarının yıllık izinlerini bile kullanamaz hale getirdiğini belirtti. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dedeoğlu mesajında; ülkemizde ilk tıp bayramı kutlamalarının, Birinci Dünya Savaşı sonunda, […]

Dedeoğlu, Sağlık Çalışanlarının Sorunları Çözüm İstedi

13 Mart 2015 - 10:45A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlarının her geçen biraz daha artış gösterdiğini ifade ederek bu sorunlar nedeniyle,  sağlık çalışanlarının yıllık izinlerini bile kullanamaz hale getirdiğini belirtti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dedeoğlu mesajında; ülkemizde ilk tıp bayramı kutlamalarının, Birinci Dünya Savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında yapıldığına işaret ederek, tıp bayramının önemine değindi.

Son yıllarda ülkemizde Tıp Bayramı kutlamalarının uygulanan yanlış hükümet politikaları nedeniyle, hak arama mücadelesine dönüştüğünü hatırlatan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüm beklediğini kaydetti. Hastanelerde hekimlerin ve sağlık personelinin geç saatlere kadar fedakârca çalıştıklarına dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunmalıdır. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması Sağlık Bakanlığı’nın en önemli görevleri arasında yer almaktadır.  Teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri de yasal bir görev olarak yine Sağlık Bakanlığı’na verilmiştir.

Bölgesel farklılıkların giderilmesi ve herkesin sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanması görevi de yine Sağlık Bakanlığı’nın yani bu hükümetin görevleri arasında yer almaktadır. Bütün bu yetki ve sorumlulukları bünyesinde toplayan Sağlık Bakanlığı, bugün halkın sağlığını koruyamaz ve sağlık personelinin biriken sorunlarına çözüm üretemez hale gelmiştir.

Sağlık hizmetleri alanında ülkemizde çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Ülkemizde, sağlık hizmetleri alanındaki bölgesel farklılıklar artarak devam etmektedir. Ülkemizde sağlık hizmetleri, bu hükümet döneminde adım adım paralı hale getirilmiştir. Hükümet, katkı ve katılım paylarını sürekli olarak artırmaktadır.

Bu dönemde ameliyat sırasında kullanılan pek medikal üründe hasta tarafından karşılanmaya başlamıştır.  Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan yeni fiyat artışı ile mide, kalp, hepatit, tansiyon ve astım gibi tedavi gruplarındaki bazı ilaçlardan iki kata varan oranda katkı payı alınması konusunda uygulama başlatılmıştır.

Ayrıca özel hastanelerin sundukları sağlık hizmeti karşılığında hastalardan alabilecekleri fark oranı yüzde 30’dan yüzde 200’e çıkarılmıştır. Hükümet politikaları kapsamında başlatılan bütün bu uygulamalar, hastalarda çeşitli mağduriyetlere ve sorunlara neden olmaktadır.

Devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerin içinde bulunduğu sorunlar her geçen gün artmaktadır. Polikliniklerde ve klinikler de büyük bir hasta yoğunluğu yaşanmaktadır. Hemen hemen her poliklinik önünde uzun kuyruklar oluşurken, kliniklerde de hastalar yatış için sıra beklemektedir.

Sağlık çalışanları, hükümetten döner sermaye gelirlerinin emekliliğe yansıtılması konusunda düzenleme beklemektedir. Fiili hizmet ve risk tazminatı tüm sağlık çalışanlarına uygulanmalıdır. Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline de Sağlık Bakanlığı’ndaki gibi eş durumu tayini hakkı verilmelidir.

Üniversite hastanelerinin mali yükünün azaltılması konusunda düzenlemeye gidilmelidir. Sağlık hizmetlerinin eşit verimli ve erişilebilir bir şekilde sunulabilmesi için hükümet politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Bu vesileyle, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, selam ve saygılarımı sunarım”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ