İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, teröristlerce rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın yapılan operasyon sonrası yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, iki teröristin de ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi !

Savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alınmasının ardından özel harekat timi Çağlayan Adliye’sine girdi. İlk özel harekat timinin ardından bir grup özel harekat polisinin daha gelerek adliyeye girdiği görüldü. Gün boyunca teröristler ve güvenlik güçleri arasında telefon ile müzakereler yapıldı.

Müzakerelere katılan kadın avukatın iddiasına göre örgüt üyeleri müzakerecilerden, emniyet müdürünün de dahil olduğu bir açıklama yapılmasını istediler. Ancak talep reddedilince DHKP-C’liler bunun üzerine “Bu son konuşma oldu” diyerek telefonu kapattıktan sonra Mehmet Selim Kiraz’ın odasından bir el silah sesi geldi. Savcının öldürüldüğünü düşünen özel harekat polisleri de silah sesinin gelmesi üzerine 20:36’da operasyon başlattı.

Emniyet Müdürü Altınok yaptığı açıklamada, “Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz operasyon başlatmıştır. Savcımız ağır yaralı olarak hastanededir, ağır yaralı olarak ameliyata alındı. 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. “ diye konuştu.

Elektrik Kesintisinin Savcının Rehin Alınması Olayıyla İlişkisi Var mı ?

Basın mensuplarının bu ihtimalin olmasıyla ilgili soruları üzerine Enerji Bakanı Yıldız, “Elektrik kesintilerine yönelik bu yönde bir bilgi veya bir delil bizim elimizde yok. Ancak bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz.” sözleriyle cevapladı.