Maraşta Haber
Maraşta Haber

Büro Memur-Sen’den KGC’ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Derneği’ne bir nezaket ziyaretinde bulunarak ‘hayırlı olsun’ dedi. Geçen günlerde olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini oluşturan Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şubesi, Kahramanmaraş’ta yeni kurulan KGC’ye bir ziyarette bulundu. Şube başkanı Halil Küçükdevlet, mali sekreter Malik Yılmaz, şube sekreteri Ramazan Elma, teşkilatlanma sekreteri Ahmet […]

Büro Memur-Sen’den KGC’ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti

20 Temmuz 2013 - 13:27A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Derneği’ne bir nezaket ziyaretinde bulunarak ‘hayırlı olsun’ dedi.

Geçen günlerde olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini oluşturan Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şubesi, Kahramanmaraş’ta yeni kurulan KGC’ye bir ziyarette bulundu. Şube başkanı Halil Küçükdevlet, mali sekreter Malik Yılmaz, şube sekreteri Ramazan Elma, teşkilatlanma sekreteri Ahmet Hekimoğlu ve basın yayın sekreteri Müslüm Türk’ten oluşan Büro Memur-Sen Şube Yönetimi, yaptığı ziyarette yeni kurulan cemiyete hayırlı olsun dileğinde bulunurken, sendikal faaliyetlerin elde edilmesinde basının önemine değinildi.

Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, burada yaptığı açıklamada, Büro Memur-Sen’in 2013 yılında 50 bin üye sayısıyla genel yetkili sendika olma başarısını elde ettiğini belirterek, gelecek ay hükümetle toplu sözleşme masasına oturacağını söyledi. Küçükdevlet, elde ettikleri kazanımlarla ve teşkilatın özverili çalışmalarıyla geçen yıl genel yetkili sendika olduklarını ve bu yıl da bu yetkiyi tazelediklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Hizmet iş kolumuzda 10’u bakanlık olmak üzere toplam 45 kurum var. Her bir kurum için ayrı birer sendika gibi çalışıyoruz. Hizmet kolumuzdaki tüm kurumların sorunlarını çözmek için aralıksız mücadele veriyoruz. Şimdiye kadar bir çok kazanıma imza attık. Önümüzdeki ay ilk defa yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturacağız. Toplu sözleşme masasına hazırız. Tüm sorunları masaya taşıyacağız ve masadan kazanımlarla kalkacağız. Bilinmelidir ki, Büro Memur-Sen varsa kazanımda vardır, hizmet te vardır.”

Büro Memur-Sen’in toplu sözleşme masasında hükümetten bulunacağı talepleri de anlatan Şube Başkan Halil Küçükdevlet, “666 sayılı KHK ve Bütçe Kanunu hükümleriyle çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ödenmekte olan fazla mesai ücretlerinin ödenmesine son verilmiştir. Bu düzenleme özellikle Adalet, Maliye, İçişleri Bakanlıkları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde görev yapan kamu görevlilerinin aylık eline geçen ücretlerinde 300 ile 550 TL arasında kayıp yaşanmasına neden olmuştur. Fazla mesai ücretlerine ilişkin mağduriyeti devam eden kamu görevlilerine yönelik olarak söz konusu KHK’dan önceki durumun yeniden ihdasına imkan veren bir düzenleme yapılması uygun olacaktır” diyerek, şunları söyledi:

BÜRO MEMUR-SEN NE İSTİYOR?

“Emekli maaşlarının hesaplanmasında ek ödeme, zam ve tazminatlar da dikkate alınmalı, maaştaki tüm gelir kalemlerinden emekli sandığı primi kesilmeli ve fazladan kesilen bu tutarlar devlet bütçesinden karşılanması ve 666 sayılı KHK kaynaklı mağduriyetin giderilmesi ve ücretlerde özellikle ek ödemede adaletin sağlanması, Aile yardımından emeklilerin de yararlandırılması, 4/C’lilerin özlük, mali ve sosyal haklarında iyileştirme yapılarak kadrola geçirilmesi ile filet gerçekleştirilen kıyık kıyafet özgürlüğünün hukuken de temini için darbe ürünü antidemokratik Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin kaldırılmasını masaya taşıyacağız.

memur11 copy

Ayrıca, demokrasi için siyaset ve emek için grev yasağının kaldırılması, kamu görevlilerinin üzerindeki ağır vergi yükünün hafifletilmesi amacıyla oranların düşürülmesi ve gelir vergisi matrahlarının arttırılması, emekli ikramiyesinin ödenmesindeki 30 yıllık süre sınırının kaldırılması, SGK’da görev yapan icra memurları ve işveren servisi çalışanları gibi nitelikli birimlerde çalışan kurum personeline uzmanlık kadrolarının verilmesi ile 666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden ödenmesi konularını da toplu sözleşme masasına getireceğiz” dedi.

Küçükdevlet, sendikal sorunların gündeme taşınmasına basının önemli olduğunu bildiklerini de dile getirerek, yeni kurulan cemiyetin toplumun her katmanının sorunlarına daha da duyarlı eğilmesinin beklendiğini söyledi.

KGC BAŞKANI SAYIN NE DEDİ?

Büro Memur-Sen’in KGC’ye yaptığı ziyarette başkan Kemal Sayın, genel sekreter Akif Arslan, mali sekreter Bekir Doğan ile yönetim kurulu üyeleri Devrim Başer ve Kürşad Kerem Akçakale de hazır bulundu.

KGC Başkanı Kemal Sayın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz cemiyet olarak toplumun her kesimine eşit mesafede yer alıyoruz. Sendikalarımız için de yanı mesafeyi koruyoruz. Çünkü biz basın olarak tarafsız olmak durumundayız. Sizlerin sesini, sorunlarını dile getirirken duygusal davranmıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek kamuda çalışanların ve gerekse özelde çalışanların özlük haklarında yaşanan kayıpları dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Sayın, KGC’nin henüz 7 aylık bir oluşum olduğuna da dikkat çekerek zaman içerisinde Kahramanmaraş’ın sorunlarının çözümünde öncü olmayı hedeflediklerini de dile getirdi.

memur1111 copy

memur1 copy  memur111 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ