Maraşta Haber
Maraşta Haber

Belediye Meclisi Bugün Toplandı

Kahramanmaraş Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüşmek üzere 3 Nisan 2013 Çarşamba günü toplandı. Gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanan Belediye Meclisi şu gündem maddelerini görüştü; Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesi ardından Belediye encümeninde görev alacak üyelerin gizli oyla yeniden belirlenmesi teklifi görüşüldü. Yapılan gizli oylamanın ardından Mehmet Hamzaoğlu 25 oy, Av. Hasan Kara 24 […]

Belediye Meclisi Bugün Toplandı

03 Nisan 2013 - 15:37A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüşmek üzere 3 Nisan 2013 Çarşamba günü toplandı.

Gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanan Belediye Meclisi şu gündem maddelerini görüştü;

Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesi ardından Belediye encümeninde görev alacak üyelerin gizli oyla yeniden belirlenmesi teklifi görüşüldü.

Yapılan gizli oylamanın ardından Mehmet Hamzaoğlu 25 oy, Av. Hasan Kara 24 oy ve Muharrem Kırmızıkaya 24 oy alarak yeniden Encümen üyesi seçildiler.

STC_7409

İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyelerinin görev süresi ile birlikte belirlenmesi teklifi görüşüldü.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Mehmet Kısakürek, Ali Ayhan Karatutlu, Hülya Erdoğan Kaptanoğlu, Fatih Köşker ve Ali Taş seçildiler.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin görev süresi ile birlikte belirlenmesi teklifi görüşülerek karara bağlanırken, komisyona Fevzi Gündeşli Ahmet Serkan Tanrıverdi, Tevfik Fikret Saçmalıoğlu, Ahmet Sinan Kemalaoğlu ve Ahmet Demirkol seçildiler.

Çevre ve Sağlık Komisyonu üyelerinin görev süresi ile birlikte belirlenmesi teklifinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Sabure Öztürk, Sıddık Ciğer, Fatih Mehmet Şeker, Ebru Sarı ve Halit Kaynak komisyon üyeleri olarak belirlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerinin görev süresi ile birlikte belirlenmesi teklifi görüşülerek karara bağlanırken, komisyona; Ahmet Görgülü, Şakir Tufan, Özlem Sarıfakıoğlu, Mehmet Temizdemir ve Ali Sünbül seçildiler.

Eğitim Komisyonu üyelerinin görev süresi ile birlikte belirlenmesi teklifi görüşülerek; Osman Polat Yalçın, Ahmet Dere, Mehmet Alparslan, Halit Kaynak ve İsmail Kaba komisyon üyeliğine seçildiler.

STC_7421

Kahramanmaraş Belediyesi 2012 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesinde Belediye Meclis 2. Başkanı Sıddık Sezal Meclis Başkanlık koltuğuna geçerek rapora ilişkin görüşlerini dile getirdi ve maddeyi oylama sundu. Kahramanmaraş Belediyesi 2012 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Erkenez Mahallesine yapılan kütüphaneye Şehit Çolak Durdu ismi verilmesi teklifi kabul edildi.

Ekmekçi Mahallesi Rıdvan Hoca Çarşı batısında bulunan 32 nolu işyerinin on yıllığına kiraya verilmesi teklifi kabul edilirken, Kahramanmaraş Belediyesi sınırları içerisinde herhangi bir parka, Tunceli’de görevi esnasında şehit olan Savcı Mustafa GÜL isminin verilmesi teklifi İsim Komisyonuna havale edildi.

Abdulhamid Han Mahallesi sınırlarına katılan Piri Reis Mahallesine ait sokakların, tekrar Piri Reis Mahallesine katılmaları teklifi görüşülerek kabul edildi.

Hasancıklı Köyü 118 ada 196 parselde bulunan 468.199,45 m2’lik alanda yeni yapılacak mezarlığa isim belirlenmesi teklifi görüşülerek Şeyh Ali Sezai Efendi isminin verilmesi kabul edildi.

Hasancıklı Mezarlığının, tek tip mezar ile mezar üst yapılarının standart hale getirilmesi teklifi görüşülerek, mezarlıkta yer alacak mezar yapılarının standart olarak yapılması kabul edildi.

STC_7400

Tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan Mühendise Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce 2013 yılı için belirtilen taban ücretin ödenmesi teklifi kabul edilirken, Sır Barajı üzerinde, Avşar-Cüceli Köyü güzergâhında baraj gölü geçişini sağlamak amacıyla yaptırılması planlanan köprü yapım işinin, İller Bankası kredisi ile yaptırılabilmesi için Belediye Başkanı Mustafa POYRAZ’a yetki verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

2013/92 numaralı meclis kararında düzeltme yapılması teklifinin kabul edilmesinin ardından -Necipzade Derviş Efendi adının herhangi bir caddeye veya parka verilmesi teklifinin komisyona havale edilmesi kararlaştırıldı.

Ayaklı tanıtım levhalarının m2’sinden yıllık KDV dahil alınacak ücretin belirlenmesi teklifi; Belediye mülkiyeti olan 2 adet arsa ile hissedar olduğu 52 adet arsadaki hisselerine satış kararı ve satış işlemleri için encümene yetki verilmesi teklifi kabul edildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen bağımsız bölümün tahsis süresinin uzatılması talebi kabul edilirken, Pınarbaşı köyü 2046 ve 2047 nolu parsellerin,775 Sayılı Kanun kapsamında S.S. Diva Sen Konut Yapı Kooperatifi’ne tahsisi talebi komisyona havale edildi.

Gündem dışı gelen 26. Ve 27. Maddelerde İmar Plan Tadilatına yapılan itirazlar değerlendirilirken, 28. Maddede Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün merkezi server ve Veri Depolama alım işinin İller Bankası Kredi ile yapılabilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi kabul edildi.

STC_7455

Gündem dışı gelen 29. Maddede isim verilmesi teklifi geri çekilirdi. Gündem dışı gelen 30. Ve 31. Maddelerde şirket yönetim kurulu başkanlığına Kahramanmaraş Belediyesi ibaresi yazılması kabul edildi.

Gündem dışı gelen 32. maddede Kent Konseyi projeleri ve çalışmalarının onaylanması kabul edilirken, 33. Maddede evsel atık ücretlerinin belirlenmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 34. Maddede Fen İşleri Müdürlüğü’nce yapılacak protokol konusunda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi kabul edilirken, günden dışı 35. Maddede Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yer tahsisi teklifi görüşülerek kabul edildi.

Gündem dışı gelen 36. Maddede Sözleşmeli personele ödenecek ücretin belirlenmesi teklifi kabul edilirken, gündem dışı gelen 37. Maddede İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 4. Dereceden Mühendis kadrosunun iptal edilerek yerine 4. Dereceden tekniker alınması konusundaki kadro değişikliği onaylandı.

Gündem dışı gelen 38. Ve 39. Maddelerde belediyeye ait işyerlerinin kiraya verilmesi teklifi kabul edilirken, 40. Maddede Meclis’e katılamayan Meclis üyelerinin izinli sayılmaları kabul edildi.

İmar planı tadilatları tekliflerinin görüşülmesinin ardından bir sonraki oturumun 8 Nisan 2013 Pazartesi günü yapılmasına karar verilerek oturuma ara verildi.

 

 

STC_7448  STC_7457 STC_7468

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ