Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başkan Poyraz Gaziantep’te İddialı Konuştu

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Gaziantep’te düzenlenen “Şehirleşmede Sosyal, Kültürel Ve Yapısal Vizyonlar” Konferansına katıldı.   Gaziantep’te “Şehirleşmede Sosyal, Kültürel Ve Yapısal Vizyonlar” Konferansına katılan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yeni büyükşehir yasasından, kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilikten kültürel hizmetlere kadar birçok konuda açıklamada bulundu. Gaziantep Kanal 5 televizyonunun düzenlediği ve canlı olarak yayınlanan “Şehirleşmede Sosyal, Kültürel […]

Başkan Poyraz Gaziantep’te İddialı Konuştu

22 Aralık 2012 - 16:22A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Gaziantep’te düzenlenen “Şehirleşmede Sosyal, Kültürel Ve Yapısal Vizyonlar” Konferansına katıldı.

 

Gaziantep’te “Şehirleşmede Sosyal, Kültürel Ve Yapısal Vizyonlar” Konferansına katılan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yeni büyükşehir yasasından, kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilikten kültürel hizmetlere kadar birçok konuda açıklamada bulundu.

Gaziantep Kanal 5 televizyonunun düzenlediği ve canlı olarak yayınlanan “Şehirleşmede Sosyal, Kültürel ve Yapısal Vizyonlar” Konferansı 21 Aralık Cuma günü saat 19.00’da Şahihbey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konferansın moderatörlüğünü AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen yaptı.

Konferansa; AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep’in Metropol İlçe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Adıyaman Belediye Başkanı Mehmet Necip Büyükaslan konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın ilk bölümünde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz yeni büyükşehir yasasının kazanımlarına değindi.

Başkan Poyraz yaptığı konuşmada: “Kısaca şehrimizin tarihi yapısına değinerek başlamak istiyorum. Şehrimiz taa Hititler döneminden beri var olan bir kent. Tarihi dokusu ve kültürel varlıkları ile günümüze kadar gelmiş, Gaziantep gibi Adıyaman gibi sıcakkanlı insanların olduğu bir Anadolu kenti.

Böylesine güzel bir kentte yerel yöneticilik yapmak başlı başına bir onur meselesidir. Hepsinden önemlisi de hizmetinizin odağında insan varsa bu hizmet çok daha anlamlı oluyor.

Burada konu başlıkları çok güzel seçilmiş. Hepsine de kısa kısa da olsa değineceğim.

 

Başkan Poyraz Gaziantep'te İddialı Konuştu

 

1950’den sonra başlayan köyden kente göç çok hızlı plansız, sağlıksız yapılan gece kondular, kaçak, estetikten uzak, güvensiz ve niteliksiz yapılar oluşturmuştur.

Ne zaman ki AK Parti iktidarının belediyecilik anlayışı hakim oldu –ki buna Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil- o zaman bütün olumsuzlukların önüne geçilmeye başlandı.

Ben Kahramanmaraş’tan örnek verecek olursam; bundan 10 yıl öncesine kadar, kentsel dönüşüm, tarihi konakların restorasyonu, çarşıların yeniden kazanılması gibi konularda hizmetler hak getire idi.

Ne zaman ki biz göreve başladık ve bunların hepsini teker teker hayata geçirdik.

Kentsel dönüşüm ülkemizin şehirleşmesi açısından birinci gündem maddesini oluşturuyor.

Kentsel dönüşümle amaç sağlıksız ve plansız çarpık yapılaşmayı önlemektir. Vatandaşlarımızın daha konforlu hele hele de büyük bir çoğunluğu birinci derece deprem kuşağında bulunan ülkemizde güvenli yerleşim yerlerine sahip olmaktır.

İşin özü insan canıdır. Devletin temel görevi de vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaktır.

Kentsel dönüşümde prensip yara sarma değil yara almama olmalıdır.

Biz Kahramanmaraş’ta bu yaraya neşter vurduk ve artık geri dönüşü yok. Öncelikle şehrimize büyük bir meydan kazandırmanın yanı sıra şehrimizde çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve kaçak inşaata asla izin vermemek üzere yolumuza devam ediyoruz.

Bizim yaptığımız belediyecilik, AK Parti iktidarı öncesindekilere göre kat kat ileri seviyededir. Onların hayal bile edemediklerini biz hayata geçiriyoruz.

Şehirlerimizi konut, okul, cami, spor alanları ve sosyal donatılarıyla Vatandaşlarımızın daha sağlıklı daha güvenli yaşayabilecekleri ortamlara dönüştürmek bizim en önemli görevlerimiz arasındadır. Bu yüzdendir ki bütün ülke genelinde kentsel dönüşüm yasasıyla beraber yerel yöneticilere de heyecan veren bir hareketlenme başlamıştır.

Ancak bu dönüşüm sağlanırken şehrin tarihi ve estetik yapısına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi dönüşüm yapılacak yerlerle alakalı başta odalar olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınacağı bir ortam oluşturulup planlama ona göre yapılmalıdır” dedi.

Kahramanmaraş’ın şairler ve yazarlar kenti olduğuna işaret eden Başkan Poyraz: “Bazı şehirlerin ruhu vardır. Kahramanmaraş’ta böyle ruhu olan bir şehir. Şairlerin ve yazarların harman olduğu bir şehir. Böylesine ruhu olan böylesine şairi ve yazarı bol olan bir şehirde elbette hizmetlerde buna uygun yapılmalıdır. Kültürün ve edebiyatın ağırlıklı olduğu bir yerde elbette buna göre davranmalı ve hizmet yapılmalıdır. Burada işin özü şu; Yöneticiler bir işe gönüllerini koyarsa orada işler yürür ve Cenab-ı Mevlam bereketini de verir.

Şehrimizin muhtelif yerlerinde 10 tane kütüphane açtık. Sabah 8’den gece 23’e kadar hizmet veriyor. Kültür Bakanımız şehrimizi ziyarete geldiğinde ‘Bizim kütüphaneyi de size verelim’ dedi. Evlerinde ders çalışma imkanı olmayan yavrularımız geliyor ve kütüphanelerimizde ders çalışıyorlar.

Okul açtık 24 derslikli. Biz yola çıkarken, kimsesizlerin kimsesiyiz diye çıktık yola.

Şimdi kentsel dönüşüm başlıyor. Biz belediyede göreve geldiğimiz zaman 30 milyon lira bütçesi vardı. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda bütçemiz 240 milyonu buluyor. 60 kilometreden içme suyu getirdik Maraş’a. Ne ile oluyor bütün bunlar? Bütün bunlar özveri ile oluyor.

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açtıklarına işaret eden Başkan Poyraz: “Şu anda Kahramanmaraş’ta başlattığımız çalışmada şehrimizin Kent Meydanı ile bütün çarşıları ve Kalesi ile birlikte güzel bir görünüme kavuşacak ve Nevşehir’den kalkıp gelen bir turist kafilesi sadece dondurma alıp gitmeyecek bir hale getireceğiz. Beş ay gibi bir zaman içerisinde bunların hepsini tamamlayacağız. Sosyal manada ise ’Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ düsturu ile hareket ediyoruz ve ihtiyaç sahibi insanlara yardımları gece yapıyoruz. Şu anda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün personelleri evlerinde yakacağı olmayan insanlarımıza odun yardımında bulunmaktadır. Yardımlarımızı yaparken insanlarımızı rencide etmeden ve kimsenin gururunu kırmadan yapıyoruz. Bakın muhtar arkadaşlarımız da burada. Bizim şehrimizde dilenen bir insan bulamazsınız. Biz muhtarlarımıza da söylüyoruz. Mahallenizde, sokağınızda, çevrenizde yardıma muhtaç birisi var ve siz bunu bizlere bildirmezseniz bunun vebalı çok büyük olur diyoruz. Bizim öyle seçimle felan işimiz olmaz. Biz seçimi her gün yaşıyoruz. Biz burada yaptıklarımızın öbür tarafta sorulacağı bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Konferansın ikinci bölümünde de bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, şehrimizin ekonomik göstergelerine ilişkin bilgiler verdi.

Şehirlerin kardeş şehir projeleri konusunda sorulan bir soruya ise Başkan Poyraz: “Amerika’da Teksas Eyaletinin başkenti Jackson şehri ile kardeş şehir olduk. Biz onları şehrimize davet edip bir gün misafir etmiştik. Ama o bir günlük misafirlikten öyle etkilenmişler ki Geçen yıl 18 Şubat’ta bizi Amerika’ya davet ettiler ve 20 Şubat’ı Kahramanmaraş günü olarak kutlama kararı aldıklarını söylediler. Ve bizi devlet protokolü ile karşıladılar.

Bunun haricinde de Suriye’nin İdlip şehri ile de kardeş şehir olmuştuk ve yaklaşık 3 ayda bir gelip gidiyorlardı. Orada da güreş sporuna önem veriliyordu bu manada da gidip gelmelerimiz oluyordu ama malum yaklaşık 3-4 aydan beri görüşemez olduk.

Biz bütün şehirlerimizi Kahramanmaraş’ımıza görmeye davet ediyorum. Biz işin daha başındayız. Şu anda bulunduğumuz nokta ileriye dönük olarak düşündüğümüzde çok büyük bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Poyraz Gaziantep'te İddialı Konuştu

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ