Başbakan Davutoğlu'na Kahramanmaraş'tan Başdanışman !
2015 Genel Seçimleri için Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Fatih Uğurlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun baş danışmanı oldu !
Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üst düzey görevlerde bulunan ve 7 Haziran 2015’de yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için Ak Parti'den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Fatih Uğurlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Başdanışman olarak göreve atandı.
Maraş Haber ekibi olarak, Mehmet Fatih Uğurlu'ya yeni görevinde başarılar dileriz.
Başdanışmanlık Görevine Getirilen Mehmet Fatih Uğurlu Kimdir ?
Mehmet Fatih UĞURLU 1952 yılının 26 Şubatında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Babası Sait Efendi oğlu Mehmet (Cemil)Bey, annesi Mehmet kızı Kadriye Hanımdır. Çocukluğu Kahramanmaraş’ta Devlet Demiryolları Lojmanlarında çok renkli ve eğlenceli bir şekilde geçti. İlkokulu nüfus kaydının olduğu Kurtuluş Mahallesi, Kurtuluş İlkokulunda okudu. İlkokul arkadaşlarından bazıları Atila KAMBUR, Aydın KARAKAYA, Kadir LEBLEBİCİ. Bunlar halen Cuma günleri Atila’nın koordinatörlüğünde bir araya gelmektedirler.
İlkokuldan sonra İttepesi mevkiinde bulunan daha sonra yanan Kahramanmaraş Ortaokul’unda okurken ablasının Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanması üzerine, babasının nakil talebi ile Ankara’ya nakil olduklarında babası tarafından Sıhhiye de bulunan Atatürk Erkek Lisesine kaydedildi. (1964)
Liseyi bitirdikten sonra bir sene Sıhhiye Halk Sokak No:7 de bulunan Sosyal Hizmetler Akademisine devam etti ablasının ısrarı ile devam mecburiyeti olmadığı ve bir işte çalışabileceği için Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçti.
Sosyal Hizmet Akademisinde öğrenci oyları ile sınıf temsilcisi oldu. Gerek okula karşı, gerekse Sağlık Bakanlığına bağlı olan Sosyal Hizmetler Akademisin de sınıfını bakanlık nezdinde temsil etti. Lisede başladığı boksa Sosyal Hizmetler Akademisinde devam etti. Fakültede iken başladığı Diyanet İşleri Başkanlığındaki memurluk görevinde MTTB başkanlığı nedeniyle istifa etti. Milli Türk Talebe Başkanlığı yaklaşık bir sene sürdü. Bu ilk sivil toplum teşkilatı çalışmasında Ankara da bağlı 11 fakülte Derneği ile bu derneklere bağlı öğrencilerin ve diğerlerinin sorunlarını, büyük bir idealizim içinde çözmeye çalıştı.
1975 yılında Balıkesirli Ecz. Necla Hanımla evlendi.
Özel kalem ve daha sonraki Başbakanlık raportörlüğü görevi birçok yurt içi seyahatle ve tatlı hatıralarla 23.05.1975 günü başlayıp 31.12.1978 gününe kadar 3 yıl 6 ay 8 gün sürdü. Daha sonra askere gitti.
Askerlik (4 ay) Tuzla Piyade Okulu İstanbul ve 10 P.T. Komutanlığı Bitlis Tatvan (14 Ay) olmak üzere toplam 18 ay sürdü. Tatvan’da 4 ay Tabur’da silah takım komutanı olarak Bitlis’e hazır kıta olarak gidildi, Ahlatta Uçaksavar manş atışlarında saha komutanı olarak ve daha sonra 10 ayda Tugay komutanı değerli insan Süleyman GÜLCÜ paşa’nın (Şu anda emekli tümgeneral olarak İstanbul 4. Leventte mütevazi dairesinde yaşamaktadır) emir subaylığını yaptı.
Askerlik dönüşü Kültür Bakanlığında 06.06.1980 de müfettiş olarak göreve başladı.
Müfettişlik görevi dört sene sürdü. Bu görevde yurt içi seyahatler oldukça yoğun oldu.
Müfettişlik görevinde birçok deneyim edindi. En önemlisi de bir olay karşısında iki tarafın dinlenilmeden karar verilmemesi ilkesi idi.
Bu görevden 18.12.1984 tarihinde Sayın Rasim ÖZDENÖREN’nin (o tarihte Genel Sekreter Yardımcısı idi, daha sonra Genel Sekreter oldu) öneri ve desteğiyle Devlet Planlama Teşkilatı Personel Dairesi Başkanlığına atandı. Burada memuriyet hayatının en zevkli ve verimli altı senesini Sayın Rasim ÖZDENÖREN ve rahmetli Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Sayın Yusuf Bozkurt ÖZAL ile çalışarak geçirdi.
Bu arada ESAV Vakfının kuruluşunu arkadaşları ile gerçekleştirdi. 17 sene Karanfil Sokak, Kızılay’da hizmet eden bu Vakıf birçok oluşuma, seçime ve kuruluşa ev sahipliği yaptıktan sonra en son ismi PAM’a çevrilip, AK partiye doğumevi görevi yaptıktan sonra aynı partinin bir hükümet üyesi tarafından “artık iktidar olduk gerek kalmadı” gerekçesiyle 2002 yılında, ne yazık ki lağvedildi.
Daha sonra 02.10.1990 tarihinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına atandı.
Tekrar Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına döndü ve uzun süre Müşavir olarak memuriyetine devam etti. Umulanın aksine zaman zaman da kızak sayılabilecek bu görev esnasında önemli görevler de yapıldı.
ESAV ve Birlik Vakfı’n daki görevlerinin, yanısıra 8 sene süren Büro Memur-Sen, 3.5 sene süren Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesin de lisans tamamlama ve Kamu Yönetimi konusun da Yüksek Lisans yapma bu dönemde oldu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başkanı Sayın Bülent ARINÇ tarafından Başkan Müşavirliğine tayin edildi. Bu hizmeti esnasında Sayın Başkan Bülent ARINÇ beyefendi ile –şevk dolu- yakın çalışma imkânı buldu.
03.07.2007 tarihinde TBMM Başkanı sayın Bülent ARINÇ Beyefendi tarafından Meclis Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atandı. 13.09.2010 tarihinde ise TBMM Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığına atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir.