Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ak Parti Milletvekili Aday Habibe Öcal Kimdir?

24 haziran 2018 Pazar günü yapılacak 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde  Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili  6. sıra adayı Habibe Öcal kimdir? İşte o sorunun cevabı.  Adı Soyadı: Habibe ÖCAL Doğum Tarihi: 01.05.1968 Doğum Yeri: Kahramanmaraş Medeni Durumu: Evli  İş Deneyimi: Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı   1997                     Kırıkkale’de öğretmenlik mesleğine başladı. 1997 – […]

Ak Parti  Milletvekili Aday Habibe Öcal Kimdir?

25 Mayıs 2018 - 22:43A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

24 haziran 2018 Pazar günü yapılacak 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde  Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili  6. sıra adayı Habibe Öcal kimdir? İşte o sorunun cevabı.

 Adı Soyadı: Habibe ÖCAL

Doğum Tarihi: 01.05.1968

Doğum Yeri: Kahramanmaraş

Medeni Durumu: Evli

 İş Deneyimi: Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı

 

1997                     Kırıkkale’de öğretmenlik mesleğine başladı.

1997 – 2004           Kırıkkale’de Sınıf ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği yaptı.

2007 – 2010           Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda Program Değerlendirme ve    

                               Projeler Takip ve İzleme bölümlerinde çalıştı.

2010 – 2012            Atapark İlköğretim Okulunda Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği

2013 – 2018          Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır.

1968 Yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı.  Bolu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünü kazandı. Ancak başörtüsü yasağından  dolayı 1987 ile 1992 yılları arası okuldan uzaklaştırıldı. 1992 yılında çıkan aftan yararlanarak okula  devam ederek 1995 yılında mezun oldu. 1997-2005 yıllarında Kırıkkale’de sınıf ve Teknoloji ve  Tasarım Öğretmenliği yaptı. 2005-2007 yılları arasında ABD’de New Jersey eyaletinde Türk çocuklarına yönelik Türkçe ve Türk Kültürü dersleri verdi.

2007-2010 yıllarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda Program Değerlendirme ve Projeler Takip ve İzleme bölümlerinde gerçekleştirilen ‘Uzaktaki Yakınlarımız’ projesinin temelini oluşturdu ve ilk koordinatörlüğünü yaptı. MEB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonunda görev alarak Sabancı Üniversitesinde Kadın çalışmalarında bulundu. Mesleki Teknik Eğitim ve Kadın Çalışmalarına yönelik bildiri ve makaleleri yayınlanmıştır. Birçok kadın çalışmalarına başkanlık yapmıştır. 2013- 2018 yılları arasında genelde 1 milyon özelde 450 bin üyesi olan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanlığını yapmaktadır. Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli 3 çocuk annesidir.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen’in Kadınlar Komisyonu Başkanı olarak göreve geldiğinde, 17 olan Kadın Komisyonu sayısını, 81 ile çıkarmış ve 500’den fazla ilçede Kadın Komisyonu kurulmasına öncülük etmiştir.

MEB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkan Yardımcılığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı temsilen Sabancı Üniversitesi kadın çalışmalarında bulundu.

 Uzaktaki Yakınlarımız Projesi’nin (Yurtdışında yaşayan Türk çocuklarına yönelik Dil ve Kültür Eğitimi) koordinatörlüğünü yaptı.

Avrupa Birliği Komisyonu ve 19 farklı ülkeden oluşan kadının ekonomideki yerinin güçlenmesi ve toplumsal adaletin her alanda sağlanması için G20 bünyesinde ilk kez  kurulan W20 (Women-Kadın), oluşumunda çalışma grubunda yer aldı.

15 Kasım 2015 Antalya’da düzenlenen G20 Zirvesi ne katılarak Kadın çalışmalarını

takip etti.

2016 Mart Ayında ABD New York’ta BM 60 Kadının Statüsü Genel Kuruluna Katıldı. Göç ve Kadın Eğitimi çalışmalarında yer aldı. New Jersey Türk toplumunun yaşadığı sorunlara yönelik temaslarda bulundu.

Memur-Sen ve SESRİC tarafından İstanbul’da 58 Ülkeden 116 Temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen sempozyumunun gerçekleşmesinde görev almıştır.

İran Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmaları Merkezi IPIS ev sahipliğinde İran’ın Yezd şehrinde gerçekleştirilen  7. Dünya İslam Forumu’na Dünyanın birçok ülkesinden akademisyen, araştırmacı, devlet adamı, diplomat, STK yöneticileri  ile ülkemizi temsilen katıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sahra hastanelerinde gönüllü doktorların insanlik icin buyuk anlam taşıyan “Union of Medical Care and Relief Organization”in toplum ortaklığıyla stratejilerini ve yapmış olduğu çalışmaların analiz sonuçlarını paylaştığı

“Scientific Day”e  kongresinde “Savaş ve çatışmalarda kadın ve çocukların korunması ve göç sonucu sağlık sorunları”  tebliğini sundu.

İstanbul da düzenlenen 7. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumuna katıldı. “Kudüs ve ümmet Bilinci” konulu sunumda bulundu.

Uluslararası Sivil Global Diplomasi Zirvesinde “Eğitim Diplomasisi” tebliğini sundu.

Şanlıurfa Gaziantep ve Kilis illerinde mülteci kamplarını ve mültecilerin yaşadığı bölgeleri dolaşarak yardım kampanyalarında bulundu.

Kiliste yaşanan PYD ve Esat güçlerince atılan füze ve patlamalara yönelik Cumhurbaşkanımz ve Başbakanımıza sunulmak üzere  rapor hazırlanmasında görev

alarak Kilis ilinde çalışmalara katıldı.

20 Ağustos 2016’da Gaziantep’te meydana gelen 51 vatandaşımızın hayatını kaybedip 94 kişinin yaralandığı terör saldırını telin etmek amacıyla Türkiye’nin önde gelen 42 Kadın Sivil Toplum Örgütüne öncülük ederek Gaziantep’te basın açıklaması gerçekleştirmiştir.

2016 Eylül ayında Malezya’da gerçekleştirilen Dünya Müslüman Kadın Zirvesinin Türkiye Ulusal Komite Başkanlığını yürüttü. Zirvede “Müslüman Kadınların Eğitimi” konulu bir tebliğ sunumunda bulundu.

Malezya’nın en büyük STK’sı olan İKRAM Vakfında “FETÖ Darbe Girişimi ve Küresel Emperyalizm” konulu bir konferans verdi.

Lübnan’da El-Burc Kampı ve Beka Vadisindeki kampları dolaşarak mültecilerin sorunlarıyla ilgili rapor hazırladı.

2017 yılında “Halep’e Yol Aç” “Yolumuz Hüzün,  Yükümüz Umut, Felah” yürüyüşü ile Suriye’de savaş mağduru sivil halk için güvenlik koridoru oluşturulması için mücadele etmiştir.

4 Şubat 2017’de Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan’ının katılımlarıyla 81 il Kadın komisyonu yönetimlerinin katıldığı yurtdışından akademisyen gazeteci aktivist ve sendikacı kadın katılımcılarla  “STK larda ve Eğitimde Kadın“ paneli düzenlenerek yoğun bir katılımla 4. Eğitimci Kadın Buluşması” gerçekleştirdi.

8-9-10 Aralık 2017 Tarihinde Kızılcahamam’da 81 il kadın komisyonlarının katılımıyla 3 gün devam eden “Kadın komisyonlarının Teşkilat eğitimi” programını gerçekleştirerek 1000 sendikacı kadına yönelik verilen eğitimleri organize etti. 

Suriye zindanlarında sistematik işkence ve tecavüz mağduru 6 500 kadın ve genç kız için masumiyetin simgesi olarak oyalı yemenilerle Memur-Sen kadın komisyonları İHH Özgür-Der ve diğer STK’lar la 55 ülkeden STK ve aktivistlerle “Vicdan Konvoyuna” öncülük etti.

28 Şubat davalarını takip temek amacıyla ve kamudan ihraç edilen başörtülü kamu

çalışanlarının hak arama mücadelesini takip etti.

2018 Mart ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 62. oturumunda Türk heyeti olarak Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan KAYA ve diğer katılımcılarla ülkemizi temsil etti.

“Yetim Buluşması” dahilinde Tayland’ın Pattani bölgesinde Budist Asker ve polislerce zulüm gören müslüman halkın son durumunu yerinde görmek için “gözlemci” sıfatıyla araştırma ve incelemede bulundu.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak, “Memur-Sen’e Davet Tercihimiz Evet” sloganıyla referandum çalışmalarına 32 ilde geniş katılımlı toplantılarla destek verdik.

Referandum çalışmaları kapsamında, Diyarbakır’da 38 kadın STK temsilcisi ile geniş kapsamlı istişare toplantısına öncülük etti.

Eğitim Bilgileri

1973 -1985   İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta  tamamladı.

 1985 -1994   Bolu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Halen Türk Dili ve Edebiyatı 3. Sınıf öğrencisi

Seminerler ve Kurslar

Ebru Sanatı ustasıdır

MEB-Eğiticilerin Eğitimi kursu (Kuşadası –AYDIN)

MEB-Proje döngüsü hazırlama Kursu

MEB-Ölçme Değerlendirme kursu

MEB-Değerler Eğitimi Kursu

 MEB-Drama kursu

ABD, New Jersey Edgewater EVG School ESL İngilizce Kursu

ABD, New Jersey Edgewater Communıty Center Indian Foods Kursu

Kırıkkale MEM Eğitime Destek Kampanyası Teşekkür Belgesi

Türkiye Yazarlar Birliğinde Yazar Okulu kursu

 Çankaya MEM Ebru kursu

 

Yayımlanmış Makalesi ve Bildiriler

 

2008 MEB Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim Dergisi Özel Dosya 99.sayı sayfa:12-19 Mesleki Eğitim ve Mesleki Yönlendirme

11. Türkiye Kadın Buluşmaları Diyarbakır, Türkiye’de Kadın Eğitimi ve Sorunları Çözüm Önerileri

Eğitim-Bir-Sen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kadın ve Kız Çocuklarının Eğitime Erişimindeki, Engeller ve Çözüm Önerileri

Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası Ortadoğu Sempozyumu kadın çalışmaları

28 Şubat sürecinde Türkiye’de kadın hakları ihlalleri makalesi

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

  

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ