Maraşta Haber
Maraşta Haber

Afşin’de 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemiz Afşin’de de coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önemini belirten konuşma Komando Jandarma Astsubay kıdemli çavuş Erkan Örs, tarafından okundu. Bu gün asil Türk milleti ve onun […]

Afşin’de 30 Ağustos coşkusu

31 Ağustos 2012 - 15:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemiz Afşin’de de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı.

Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önemini belirten konuşma Komando Jandarma Astsubay kıdemli çavuş Erkan Örs, tarafından okundu.

Bu gün asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 90. yıl dönümüdür.

Bu zafer Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferdir.

Bu zafer, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak hayatta yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların o gün için sonuncusu olan sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı, bu gün, bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği, balkan harbinin hemen ardından gelen birinci dünya harbinde dört yıl gibi uzun bir zaman Avrupa’nın ve dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak bitkin düşen bu milletin 3 yıl, 3 ay ve 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir.

Değerli konuklar, Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos Zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır.

Düşmanları ve onların ülke içinde ki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş, bir imparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’da ki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür.

Bu muharebede Türk ordusu “dört beş ayda düşürülemez” denilen düşman mevzilerini altı günde çökertmiş Afyon-İzmir arası 400 kilometrelik takip harekâtını da on günde gerçekleştirmiştir. Bu yıldırım harbi ile zalim ve mağdur düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kadar az bir zamanda yok edilmiş, istila amacı ile Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir.

Bu müthiş zafere ulaşmak için Türk milleti katlanılmaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Çünkü her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir defa daha kanıtlamıştır.

Türk milletinin hürriyet ve İstiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır. Bu zaferle eşsiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi, yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş bütün uluslarında hürriyet meşalesi olmuştur.

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 90ıncı yıldönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmakla gurur duyuyoruz.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Şanlı zaferin 90. yıldönümü Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun.

Ardından Afşin Anadolu lisesinden ve İMKB Anadolu Ticaret Meslek lisesinden birer öğrencinin günün anısına okunan şiirlerle devam etti.

Kutlama programına Afşin kaymakamı Faik Arıcan, Garnizon komutanı Jandarma Üsteğmen İdris Tom,  Afşin (MYO) Müdür yardımcısı Sedat Alıcı, belediye başkanvekili Yalçın Çelebipekin, Çoğulhan Komando asayiş komutanı Üsteğmen Fatih Özer Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen H.Orçun Ateş, ilçe milli eğitim müdür vekili Feyyaz Solak, MHP ilçe başkanı Mehmet Taşkale, CHP Afşin ilçe başkanı Kazım Cinpolat, sivil toplum kuruluşu başkanları, A-B Termik Santral müdürleri, okul müdürleri katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramını son programı Afşin kaymakamlığında yapıldı.

Kaymakam Faik Arıcan kutlamaya katılan komutan, kurum müdürü ve siyasi parti temsilcilerinin bayramı kutladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Afşin’de bulunan kuşu görenler hayran kaldılar Afşin’de bulunan kuşu görenler hay...

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde Türkiye’de nadir görülen ve dünya da da nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Hint...

Şampiyon Öğrencilerden Kaymakam Fatih Aksoy’a Ziyaret. Şampiyon Öğrencilerden Kaymakam Fatih Ak...

Kahramanmaraş’ta yapılan Okullararası Voleybol Turnuvasında Afşin Yatılı Orta Okulu Bayan Voleybol Takımı İl Birincisi olarak Tur...

Afşin Belediyesi tarafından ‘Hemşeri Buluşmaları’ başlatıldı. Afşin Belediyesi tarafından ‘Hemşeri Bul...

İki haftada bir Çarşamba günleri gerçekleştirilecek Hemşehri Buluşmalarında, vatandaşlar istek ve belediyeden beklentilerini direk ilet...

Afşin’e Sağlık Yüksekokulu Kuruldu Afşin’e Sağlık Yüksekokulu Kuruldu...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Afşin Sağlık Yüksek Okulu Kurulmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı Resmi...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ