Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlattırılan Abdulhamid Han Camii’nin 3 boyutlu filminin galası yapıldı.

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen gala Türk Tasavvuf Musikisi ile başladı. Kahramanmaraş Belediye Konservatuarı Enstrüman Topluluğu tarafından sunulan birbirinden güzel eserlerin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

 

Galanın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Abdulhamid Han Camii’nin Kahramanmaraş halkının destek ve katkılarıyla yapıldığına işaret ederek: “Böylesine mükemmel bir eser için neler yapabiliriz diye düşündük. Birazdan izleyeceğiniz 3 boyutlu görüntüsüyle Abdulhamid Han Camii’nin eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu göreceksiniz. Türkiye’nin üçüncü büyük camisi olan Camimizin ‘Abdulhamid Han’ ismiyle anılan ilk ve tek camii olduğu ve bundan dolayı da ayrı bir özelliğe sahip olduğunu bilinmesini isterim. Bu arada bu eserin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, davetimize icabet eden siz değerli konuklarımıza da hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın konuşmasının ardından Abdulhamid Han Camii’nin 3D görüntüleri izlendi.

 

 

Abdulhamid Han Camii’nin 3 boyutlu filminin galası verilen kokteyl ile sona ererken geceye Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, İl Müftüsü Muhammet Gevher, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Demircan, Defterdar Osman Koçaş ile İl Genel Meclisi  üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Galanın ardından Abdulhamid Han Camii’nin üç boyutlu videosunun hazırlanmasında emeği geçenlerle Protokol topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.