3. Kamışçık festivali görülmeye değerdi.

3. Kamışçık festivali görülmeye değerdi.
Kafkas ve Çerkez kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için organize edilen 3. Kamışçık festivali görülmeye değerdi.Kahramanmaraş İlinin, Göksun ilçesine 38 km uzaklıktaki Çerkez köyü olan, Kamışçık...

Kafkas ve Çerkez kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için organize edilen 3. Kamışçık festivali görülmeye değerdi.

Kahramanmaraş İlinin, Göksun ilçesine 38 km uzaklıktaki Çerkez köyü olan, Kamışçık köyü, 21 Ağustos 2012 günü Ramazan Bayramını 3. günü saat: 19.00’dan itibaren geleneksel düzenlenen 3. Kafkas Kültür Festivali’ne ev sahipliği yaptı.  Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen binlerce Çerkez’in katıldığı Kafkas kültürünü yansıtan gösteriler görülmeye değerdi.

“Kafkas ve Çerkez kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için” bu festivalin yapıldığına dikkat çeken Festival Tertip Komitesi Başkanı Nadir Yamaç konuşmasını şu sözlerle tamamladı.

“Bu tür faaliyetler halklar arası dostluk ilişkilerinin güçlenmesine, yeni nesillerin tarih ve kültür bilinci kazanmasına yardımcı oluyor. Bizim zengin Kafkas kültürümüzün herkesçe daha iyi bilinmesi ve tanınması amacıyla bu festivali düzenledik.” diye konuştu.

Yamaç’ın konuşmasının ardından Kamışçık köyünde yaşayan gençlerin oluşturduğu ve köyün ilk kuruluş yeri olan eski çeşme anlamına gelen 'Psinej' grubu, Büyük Çamurlu köyünde yaşayan Çerkez Boyu Ubıhlardan oluşan ve birliktelik anlamına gelen 'Tzegus' grupları Kafkas kültürünün en güzel danslarını ve oyunlarını sergiledi. Çerkez düğünü gerçekleştirildi. Burada Kafkaslara özel hediyelik eşyalar ve kıyafetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

3. Kamışçık Kültür şenliği güzel anılarla son buldu.