Maraşta Haber
Maraşta Haber

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kahramanmaraş’ta Coşkuyla Kutlandı

  Kahramanmaraş’ta ki kutlama etkinlikleri saat: 9.15’de Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin tebrikleri kabulü ile başladı. Saat: 10.00’da ise Trabzon Caddesi üzerinde ki kutlama törenine geçildi.   Trabzon Caddesi üzerindeki kutlama töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na müteakiben Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe günün anlamını belirten konuşmasını yaptı.     “Saygıdeğer Kahramanmaraşlılar, sevgili öğrenciler, değerli kamu görevlileri, Bugün, […]

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kahramanmaraş’ta Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim 2012 - 12:07A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

Kahramanmaraş’ta ki kutlama etkinlikleri saat: 9.15’de Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin tebrikleri kabulü ile başladı. Saat: 10.00’da ise Trabzon Caddesi üzerinde ki kutlama törenine geçildi.

 

Trabzon Caddesi üzerindeki kutlama töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na müteakiben Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe günün anlamını belirten konuşmasını yaptı.

 

 

“Saygıdeğer Kahramanmaraşlılar, sevgili öğrenciler, değerli kamu görevlileri,

Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, yedi düvele karşı göğsünü siper edip istiklal mücadelesini vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 89. yıldönümüdür. Hepimize kutlu olsun.” Diyerek konuşmasına başlayan Vali Kocatepe daha sonra şu ifadeleri kullandı;

“19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelenin, Büyük zaferle noktalanmasını takiben, Büyük Önder Atatürk’ün, 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir.

Yüzyıllarca bu topraklara sahip olmak isteyen itilaf devletlerinin, Parçalayarak işgal ettikleri vatanımızda, bağımsız,  hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamış, İstiklal Savaşımız; işgalcilerin üstün silah ve her türlü desteğe sahip kuvvetlerine karşı, 7’den 70’e herkesin katılarak, dişiyle, tırnağıyla kazandığı örnek bir mücadele olarak Dünya tarihine geçmiştir.

Kuruluştan bugüne, geçen 89 yılda, Türkiye Cumhuriyeti çok önemli gelişmeler kat etmiş, Dünya imparatorluğundan hasta adam durumuna düşürülen bir devlet; bu kısa sürede yaşadığı türlü iç ve dış badirelere rağmen; dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenilen, bölgesi için barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline gelmiştir.

Saygıdeğer Kahramanmaraşlılar,

Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; 89 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek bir model olmuştur.

 

Ulusca, başarılarımızın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün; 20. Yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen bir ülkeyiz. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan kimse şüphe etmesin.

Değerli Öğretmenler,

Sizler, insanı ve toplumu biçimlendiren saygın bir mesleğin temsilcilerisiniz. Öğretmenlik, manevî doyumu hiçbir meslekte bulunmayan bir gönüllülük mesleğidir. Her gün anne-baba şefkatiyle karşıladığınız öğrencilerinizin gelecekleri sizin usta ellerinizde şekillenmektedir. Bu nedenle sizler; Vatanını koruyacak, cumhuriyetini yaşatacak,  yüceltecek kişilikli, nitelikli, milli ve manevi değerlerine bağlı, insani değerlere saygılı bireyler yetiştirdikçe, Cumhuriyetimizin nice yıldönümleri daha güçlü daha huzurlu ve mutluluk içinde kutlanacaktır.

Sevgili Öğrenciler,

Piri reislerin, Koca Sinanların, Sütçü İmamların, evlatları olan sizler, Türkiye Cumhuriyeti Dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Bununla birlikte bilim ve teknoloji yarışının hızla sürüp gittiği dünyamızda Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği siz gençlere düşen görevin, tarihine, vatanına ve öz değerlerine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olduğunu da asla unutmamalısınız.

Ulu Önder Atatürk, sizlere güvenini şöyle ifade etmiştir. “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlâtlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır”.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, bu vatan için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Vali Kocatepe’nin konuşmasını öğrenciler tarafından şiirlerin okunması takip etti. Halkoyunları gösterisi sonrası tören geçişi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Göreve Başladı Başkan Erkan Gürbüz Mazba...

Yarım asırdan sonra Elbistan Belediyesini alan CHP’de, Beled...

CHP 47 yıl sonra birinci parti oldu CHP 47 yıl sonra birinci ...

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 37,47 oy oranı ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ