11.Türkçe Olimpiyatları 2013 Kahramanmaraş etkinlikleri 07 Haziran 2013 tarihinde başlayacaktır.

11.Türkçe Olimpiyatları‘nın bir ayağının Kahramanmaraş’ta yapılacağı basın açıklaması ile duyuruldu. Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce öğrenciyi Türkiye’de buluşturan Türkçe Olimpiyatları, bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oluyor.

‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla gerçekleştirilen 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında, dünyanın 40 farklı ülkesinden 75 çocuk, 7 Haziran Cuma günü Kahramanmaraş Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda sahne alacak.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında 55 ilde düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın Kahramanmaraş etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı. Kahramanmaraş Belediyesi, Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) ve Çevre ve Kültür Derneği ev sahipliğinde 7 Haziran Cuma günü yapılacak “11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları” öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Etkinlik öncesi düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yurt dışındaki Türk okullarında görev yapan genç öğretmenlerin büyük bir fedakârlık örneği sergilediğini dile getirdi.

Yurt dışı gezilerine gittiğinde, öğretmenlerin sergilediği bu fedakârlığa bizzat şahit olduğunu belirten Başkan Poyraz, “Oralara gittiğimizde, kendi okullarımızdaki arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalara bakıyoruz. 2 yıl önce Amerika’da, 7 yıl önce Japonya’da o genç fedakâr arkadaşların yapmış olduğu çalışmalara bizzat şahit oldum. Geçen yıl Türkçe Olimpiyatları’nın Teksas elemelerinde jüri heyetinde yer aldım. Kadim bir neslin çocukları olan bu genç öğretmenlerimizin dünyanın muhtelif yerlerine gidip, bizi anlatmaları, güzel Türkçemizi anlatmaları, bizler için anlatılmayacak duygular ifade ediyor” dedi.

Genç öğretmenlerin Afrika’nın Brundisi’nden Rusya’ya kadar, güneşin doğup battığı her yere gittiğini aktaran Başkan Poyraz, şöyle konuştu: “Onlar fedakar bir ordu. İnsanların aklına değişik sorular gelebilir. ‘Acaba bu insanların dertleri nedir?’ diye. Bunlar aslında aşık insanlar. Bir düşünceye inanmış, gönül vermiş, onun aşk ve heyecanıyla yollara düşen ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun olan arkadaşlarımız. Bugün 25 yıl gibi kısa bir sürede 2 bin öğrencinin ülkemizdeki etkinliklere katılması gerçekten bizim için onur verici bir durum. Ben organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Toplantıya; Vali Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve dernek üyeleri katıldı.