Maraşta Haber
Maraşta Haber

1. Ekinözü Ağlayan Gelin Lalesi ve Acı Su Festivali Yapıldı.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen öncülüğünde düzenlenen 1. Ekinözü Ağlayan Gelin Lalesi ve Acı Suyu Festivali 2 gün boyunca coşkulu dakikalara sahne oldu. Ekinözü’nün turizm potansiyelini artırmak amacıyla Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in öncülüğünde ilçenin önemli değerlerinden Ters Lale ve şifalı acı suyun tanıtılması amacıyla 1. Ekinözü Ağlayan Gelin Lalesi ve Acı Suyu Festivali düzenlendi. Kahramanmaraş […]

1. Ekinözü Ağlayan Gelin Lalesi ve Acı Su Festivali  Yapıldı.

04 Mayıs 2018 - 8:00A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen öncülüğünde düzenlenen 1. Ekinözü Ağlayan Gelin Lalesi ve Acı Suyu Festivali 2 gün boyunca coşkulu dakikalara sahne oldu.

Ekinözü’nün turizm potansiyelini artırmak amacıyla Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in öncülüğünde ilçenin önemli değerlerinden Ters Lale ve şifalı acı suyun tanıtılması amacıyla 1. Ekinözü Ağlayan Gelin Lalesi ve Acı Suyu Festivali düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ve Ekinözü Belediyesi’nin ilçede yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Ekinözü, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’in hayata geçirdiği projelerle turizmde patlama yaşanması bekleniyor.

İlçenin en önemli değerlerinden biri olan şifalı acı suyu ve Ters Lale olarak bilinen Ağlayan Gelin Lalesi’nin gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra ilçeye katma değer sağlaması amacıyla 1. Ekinözü Ağlayan Gelin Lalesi ve Acı Suyu Şenliği gerçekleştirildi.

İlçenin sosyal hayatını da renklendiren şenliğin açılışı yoğun katılımla yapıldı. 2 gün süren şenliğin açılışına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve çok sayıda Ekinözülü vatandaşlar katıldı.

Festivalin birinci gününde Ozan Nuri, Kevser Özdemir Kardeşler, Bilocan ve Savaş Korkmaz’ın konserleriyle katılımcılar coşkuyu doruklarda yaşarken, akşam kamp ateşiyle huzurlu bir gece geçirdi. Şenliğin ikinci gününde ise farklı illerden gelen davetlilerin katılımıyla Ters Lale ve doğa gezisinin yanı sıra Ekinözü içmeleri şifalı suyu ve tanıtımı yapıldı. İki gün süren şenlikle ilçe halkı unutulmaz günler yaşadı.

 

“DEĞERLERİMİZİ ŞENLİKLE TANITIYORUZ”

 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ilçenin değerlerini korumak amacıyla çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Çeleğen şunları dile getirdi: “Bugün benim için çok mutlu bir gün. Ben her zaman için şunu söylüyorum benim nefsim ayaklarımızın altında, benim sermayem sevgi ve saygıdır. Bu hazirunun hepsini önce ben seveceğim, ben sayacağım, ben hürmet edeceğim ondan sonra sevgi ve saygı bekleyeceğim. Ekinözü’müzün şifalı içme suyu ve ters lale olarak bilinen ağlayan gelin lalesinin geleceğe taşınması amacıyla böyle bir şenlik düzenleme ihtiyacı duyduk. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizi en güzel hale getirmek ve değerlerimizi tanıtmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un destekleriyle önemli çalışmalara imza attık. Ekinözü geleceği en parlak olan ilçelerden bir tanesidir, daha güzel çalışmaları ilçemize kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Türkiye’nin değişik bölgelerinde yetişen lalelerin 15-20 günlük bir ömrü olduğunu belirten Çeleğen, Ekinözü’ndeki lalelerin 40 gün solmadan kaldıklarına dikkat çekti.

Şifalı içme suyu, demir madenindeki kırmızı göleti ve ters laleleriyle ilçenin doğa harikası bir şehir olduğunu ifade eden Çeleğen şu şekilde konuştu. “Bölgemizde yetişen bu nadide çiçeği tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. İlçemizin her değerine sahip çıktığımız gibi bu güzelliğe karşı da görevlerini yerimizi yerine getireceğiz. Türkiye’de sadece ilçemizde bulunan kırımızı gölet ve ters lale bitkisini görebilmek için yerli ve yabancı turistlerin Ekinözü’ne akın edecek.”

 

“ŞİFALI ACI İÇME SUYU ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER”

 

Şifalı acı suyun Ekinözü için önemli bir değer olduğunun altını çizen Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar şöyle konuştu: “Acı su ilçemiz için çok önemli bir değer, acı suyumuzun yapılan bilimsel araştırmalara göre birçok rahatsızlığa tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilmektedir. Bunun yanında ilçemizin sahip olduğu doğal ortam ve güzellik nedeniyle başka il ve ilçelerden insanlarımız ilçemizi tercih etmektedir. Her yıl binlerce insan ilçemizde tatil ve şifa bulmak amacıyla burayı ziyaret ediyor. Elbette ilçe ekonomisi ve değerlerinin tanıtılması açısından bu durumu biz idareciler olarak çok önemsiyoruz. Ancak, içmeceler sezonu dediğimiz dönem çok kısa sürmekte ve daha çok okul, tatillerinin başlangıcı ve bitişiyle birlikte sona ermektedir. Bu durum ise ilçemiz insanının bu önemli değerden yeterince faydalanamamasına yol açmaktadır.”

 

“KIŞ AYIYLA BERABER İLÇEMİZ ÖLÜM SESSİZLİĞİNE BÜRÜNÜYOR!”

 

Ekinözü’nün sahip olduğu değerlerin yılın 12 ayında ziyaretçilerle buluşmasının önemli olduğuna dikkat çeken Sayar şu şekilde konuştu: “Sahip olduğumuz bu önemli değerin yılın kalan 9-10 ayında israf olmaması adına çok çalışma yapmamız gerekmektedir. Yazın sezonun açılmasıyla hayat bulan ilçemiz, kışın başlamasıyla adeta ölüm sessizliğine bürünmekte. Hiçbir kıpırdanma ve hareketlilik görülememektedir maalesef. Bizler de buradaki eksikliğin farkında olarak bazı çalışmalar başlattık. Amacımız ilçemiz esnafının ve insanımızın içmecelerden mümkünse 10 ay boyunca faydalanmasını sağlamak. Bu amaçla Kaymakamlık olarak bizler, ilçe belediyemiz ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi yılın 12 ayında hizmet verecek olan, içerisinde hamam, sauna, çamur odası, aile havuzları, tuz odası, fitness salonları ve dinlenme alanları olan bir tesis yapma gayreti içerisindeyiz. Projemiz Kalkınma Ajansı’na sunulmuş durumda, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu projemize canı gönülden destek vermektedirler.”

 

“NURSİ BAŞKAN EKİNÖZÜ İÇİN CANINI ORTAYA KOYUYOR”

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuşmasında Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’e övgüler yağdırdı. Merhum şair Abdurrahim Karakoç’u minnetle anan Erkoç konuşmasında şunları ifade etti: “Ekinözü Belediye Başkanımızı bu faaliyeti için tebrik ediyoruz. Artık Ekinözü’müzde baharın, yazın gelmesiyle beraber yavaş yavaş sezon açılmakta. İnşallah bu sezonun bereketli olmasını diliyoruz. Ekinözü deyince aklımıza hep memleketin gururu, yüreğimizin ve milletin sesi olan, bu milletin sorunlarını cesurca söyleyen, ömrü boyunca zalimin karşısında, mazlumun yanında olan gerçekten kendimize örnek aldığımız değerli insan Abdurrahim Karakoç geliyor. Ekinözü hep böyle yiğit insanlar çıkarttı. Abdurrahim Karakoç ağabeyimiz de bu ülkede darbecilere, cuntacılara ve zalimlere karşı mazlumları sesi oldu. Bu gün de dünyanın dört bir tarafında, belki de şu mahallede otururken yazdığı eserler dünyanın dört bir tarafında sanatçılar tarafından seslendirilmekte, siyaset adamları tarafından şiirleri okunmakta. Bu da bize gurur vermekte, İnşallah şu yaptığımız sosyal tesise Abdurrahim ağabeyimizin adını koyacağız. Ona minnet ve vefa borçluyuz. O her zaman bizim değerlerimizin savunucusu oldu, bizim değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara karşı inanç ve iman dolu göğsünü ortaya koydu.”

 

“GELECEK EKİNÖZÜ’NÜN OLACAK, SU ŞEBEKESİNİ YENİLİYORUZ”

 

Ekinözü’nün gelecekte daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe olacağına inandığını söyleyen Başkan Erkoç, ilçenin su şebekesinin yenileneceğinin de müjdesini verdi. Başkan Erkoç konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ekinözü deyince aklımıza hep yiğitlik gelir, cesaret gelir. Ekinözü deyince yaylaları, acı suyu turizmi gelir. Nursi Başkanımızı tebrik ediyoruz, inanın Nursi başkan Ekinözü için canını ortaya koyan bir başkanımız. Önceden de tanırım ben Ekinözü’nün insanı için şehirde hastanede görev yaparken canını ortaya koyan, kıt imkanlara rağmen büyük gayret gösteren bir kardeşimiz, sonuna kadar arkasındayız İnşallah. Biz bu yaz ayında ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Asfalt yapmaya devam edeceğiz, şebekeyi değiştiriyoruz. Bunlar tarihi hizmetler, parklar, halı sahalar yaptık. Çok güzel bir sosyal tesis yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kırsal mahallelerimizde yollarımızın standartlarını arttırıyoruz İnşallah, daha yaşanabilir hale gelecek. Ekinözü Ilıca arasında yolun standartlarının daha da yükseltilmesiyle ilgili proje üzerinde çalışıyoruz, Ekinözü daha güzel hale gelecek hamdolsun. Verdiğimiz sözleri tek tek tutuyoruz, Ekinözü’ne geldiğimizde buranın halkının bizden talepleri vardı. Bu aspestli boruları değiştirecek misiniz diyorlardı, en büyük talep su şebekesinin değişmesiydi. İnsanlarımız çok rahatsızdı, şebekesinin bir an öce değişmesini istiyordu. Hamdolsun değiştiriyoruz, onun haricinde Ekinözü’nün tüm içini de parkeyle kaplayacağız İnşallah.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ