Maraşta Haber
Maraşta Haber

1.Ahirdağı Atlı Kızak Yarışması Sonuçlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 1.Ahirdağı Atlı Kızak Yarışması sonuçlandı. TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kastamonu Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  İhsan Emiralioğlu, Büyükşehir Belediyesi […]

1.Ahirdağı Atlı Kızak Yarışması Sonuçlandı

20 Şubat 2017 - 22:47A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 1.Ahirdağı Atlı Kızak Yarışması sonuçlandı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kastamonu Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  İhsan Emiralioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı Türkiye Geleneksel Spor Dalları Geleneksel Kızak ve Atlı Kızak Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç, Federasyon Kastamonu Temsilcisi Bünyamin Recep Berberoğlu, Kahramanmaraş Temsilcisi Şahin Hopur ile yüzlerce vatandaşın katıldığı 1.Ahirdağı Atlı Kızak Yarışması’na 5 şehirden 26 takım yarıştı.

Ahirdağı Yedikuyular Bölgesi’nde gerçekleştirilen 1.Ahirdağı Atlı Kızak Yarışması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaların da ilk olarak konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Yedikuyular Bölgesinin Kahramanmaraş için önemli bir bölge olduğunu işaret ederek: “Yedikuyular Bölgemizde dün Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası yapıldı. Bugün ise Atlı Kızak Yarışmaları yapılıyor. Ülkemizin çeşitli illerinden buraya gelerek yarışmalara katılan tüm sporcu kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum.

Kahramanmaraş’ımızın Yedikuyular Bölgesi kış turizmi için oldukça elverişli bir bölge ve aynı zamanda kış piknik alanı olabilecek bir bölge. Biz bu bölgede Kayak Merkezi yapacağız. Burada kamulaştırma çalışmaları yoğun bir süreç aldı. Bu çalışmaları bitirdik. Projemiz de tamamlandı ve inşallah Nisan ayında başlamayı düşünüyoruz. Burası çok önemli bir bölge ve sadece Kahramanmaraş için değil civar illerimiz için de önemli bir bölge. Bu bölgemizin Kış Sporları Merkezi haline gelecek. Çok yoğun kar alan bir bölge. Burası Kahramanmaraş’ımızın marka değerini artıracak ve cazibe merkezi haline gelmesinde önemli bir rol oynayacak. Büyükşehir Belediyesi olarak burada 2500 dönüm alanın kamulaştırmasını tamamladık ve hemen şu tepelerin arka kısmında güzel bir kayak merkezi inşaatına Nisan ayı gibi başlayacağız ve 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde de bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca burada siz değerli hemşehrilerimizin piknik yapabileceği çok güzel rekreasyon alanları yapacağız. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte burada 100 dönümlük bir alanda Gençlik merkezi kuracağız. Yazın şehrin sıcak havasından bunalan insanlarımız 15 dakikalık bir yol mesafesi ile buraya gelerek hem piknik yapabilecekler hem de dinlenebilecekler. Ben bugün yarışmalara katılan tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, birer selamlama konuşması yaparak yarışmacılara başarılar dilediler.

Yarışmaya katılacak atlı kızakların seromonilerinin ardından yarışmalar başladı. Ankara, Erzurum, Erzincan, Kastamonu ve Kahramanmaraş’tan katılan yarışmacılar zamana karşı kırbaç vurdular.

Yapılan yarışmaların sonunda Atlı Kızak Yarışmalarında dereceye girenlere madalyaları ve kupaları verildi.

Atlı Kızak Yarışmasında dereceye girenler: 1.Ali Aksakallı- Şengel Atlı Spor Kulübü, 2.Yusuf Özdemir – Erzurum Kombine Gençlik Kulübü ve 3. Hatem Yıldırım –Şahdadaş Atlı Spor Kulübü olurken, Kahramanmaraş’tan yarışmalara katılan yarışmacılar arasında ise 1.Özkan Eşin-Hartlap AliDoğan Spor Kulübü, 2. Cengiz Özer-Kahramanmaraş Binicilik Spor Kulübü ve 3.Ahmet Aytemiz-Hartlap Ali Doğan Spor Kulübü oldu.

1.Geleneksel Kızak Yarışmalarında ise kulüp olarak dereceye girenlere de kupaları verildi. Bir gün önce yapılan Geleneksel Kızak Erzurum Kızak Yarışlarında 1.Şengel Atlı Spor Kulübü, 2.Dadaş Köyü Spor Kulübü 3.Şah Dadaş Spor Kulübü oldu.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ