Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının internet adresinde, Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi alt başlığı içerisinde ( www.tarim.gov.tr/EYYDB/) yayımlanan, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2013 yılında tescil edilmiş, İlimiz için uygun olacağı düşünülen 4 çeşit buğday İlimizde denenecek.

 

İlimiz Merkez Tevekkeli Köy Tarım Merkezinde TAR-GEL projesi kapsamında görev yapan Ziraat Mühendisleri kontrolünde yapılacak olan demonstrasyon çalışması ilimiz hububat tarımına yön verecek.

 

Araştırma-Yayım-Çiftçi bağının güçlendirilmesi projesi kapsamında, çiftçi şartlarında yapılacak olan demonstrasyon çalışmasında Sarıbaşak, Altınbaşak, Gökhan ve Seri-2013 buğday çeşitlerinin her birinden 2 şer dekarlık alanda ektirilecek ve ekiminden hasadına kadar takip edilecek.

 

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdür Vekili İbrahim AKÇUL ‘Tarımsal yeniliklerin ilimizde kullanılmasının yaygınlaştırılmasının gayreti içerisindeyiz. Teknik personelimiz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar ile tescil edilmiş 4 çeşit buğday tohumunu ilimize getirerek demonstrasyon çalışmalarına başladık. Ekimden hasada kadar bizim kontrolümüzde gerçekleştirilecek olan çalışmanın sonuçlarını ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz’ dedi’.