Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, örnek ve anlamlı bir davranışa imza atarak sade vatandaş olarak ilçeleri gezdi ve vatandaşla iç içe olarak dertleri sorunları dinledi. Cumartesi ve Pazar gününü “Vatandaş Vali” olarak değerlendirilen Güvençer, Elbistan’ı da gezerek incelemelerde bulundu. Bu ilginç yöntem vatandaşlar arasında önce şaşkınlıkla sonra takdirle karşılandı.           

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ilginç ve anlamlı bir davranışla Cumartesi ve Pazar günü kendine has bir mesai gerçekleştirdi. Beraberinde il düzeyinde yetkili olmadan sade bir konumda Kahramanmaraş’ın ilçelerini gezen Vali Güvençer, 31 Ocak 2015 Cumartesi günü programına Kılavuzlu Barajında incelemeler yaparak başladı. Kılavuzlu Barajının son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldıktan sonra Kılavuzlu mahallesinde bulunan Kılavuzlu İlkokulunda incelemelerde bulundu. 

                Vali Güvençer, daha sonra Kılavuzlu Barajı üzerinde bulunan balıkçı teknelerini ziyaret ederek balıkçı esnafı ile sohbet etti. Kılavuzlu Barajı üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılmakta olan Su Sporları Merkezi yolunda, olumsuz kış şartları sonucu meydana gelen göçüğü yerinde inceledi.

                Vali Mustafa Hakan Güvençer’in, 1 Şubat 2015 Pazar günü mesaisi Kaynar İlkokulu incelemesi ile başladı. Okul incelemesi sonrası Çukurhisar Mahallesine geçen vali Güvençer burada yeni nişanlanan iki gencimizin nişan törenine katılarak gençlerimizin nişan yüzüklerini taktı. Vali Güvençer, Çukurhisar Mahallesi halkı ile bir araya gelerek onlarla sohbet etti.

                Bu ziyaretlerin ardından gösterişsiz, sade ve özel bir konumla Afşin’e geçen Vali Güvençer,  Ördek Mahallesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaretlerin son durağında ise Elbistan’a gelen Vali Güvençer, Pınarbaşı ve Toki Mevkilerinde incelemeler yaparak hafta sonu mesaisini “Vatandaş Vali” olarak tamamladı. Vali Güvençer, “Vatandaş Vali” gününü Pınarbaşı’nı ve Elbistan’ı kuşbakışı gören Pınarbaşı Kale Restaurantta çektirdiği hatıra fotoğrafı ile noktaladı.