Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde ilimiz Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinliklerle andık.

10 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 08.45’de Atatürk Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreni Atatürk Anıtına Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı  Mu. Kur.Alb. Kerim Acar ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un çelenk sunumu ile başladı.

Saat 09.05’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün için saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşı okunarak şanlı bayrağımız yarıya indirildi.

Anma Programı kapsamında saat 09.30’da Necip Fazıl Kısakürek  Kültür Merkezinde düzenlenen salon programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

 “ Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan Kadriye Çalık Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Sayın daha sonra şu ifadeleri kullandı:

Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler.

İşte, yaşamını milletine adayan, yepyeni ve güçlü bir devlet kuran, eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dâhi olan Mustafa Kemal Atatürk bu ender insanlardan biri ve de en büyüğüdür.

Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür.

Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır.

Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk’e saygının gereğinin bu olduğuna, O’nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız.

Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek onu bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sözlerime  Atatürk’ün şu sözleriyle son veriyorum.

  İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur.”dedi.

 Kadriye Çalık Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Sayın tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk” adlı film gösterimi izlendi.

 Piyade Yüzbaşı Cihat Vardar’ın Atatürk’ün Asker Kişiliği ve KSÜ’den Yrd. Dr. Erhan Alpaslan’ın Atatürk ve Gençlik adlı konuşmalarının ardından, Atatürk Oratoryosu ile sona erdi.

 Necip Fazıl Kısakürek Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen anma töreni Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı  Mu. Kur.Alb. Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Kemal Yalçın, Vali Yardımcısı Bayram Öz, Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.