Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursu tamamlandı.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Suzan ve Abdulhalim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, 18–30 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen ve 104 saat süren tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu tamamlandı

Eğitim kapsamında tıbbi aromatik bitkilerin sınıflandırılması, ekonomik önemi, Kahramanmaraş ilinde tıbbi ve aromatik bitki potansiyeli, yetiştiriciliği ve kullanım alanları ile ilimiz tarımsal üretim potansiyelinde önem arz eden tıbbi ve aromatik bitkilerden Kırmızı biber,  soğan, sarımsak, nane, dere otu, salep, kekik, maydanoz, tere vb. bitkilerin yetiştiriciliği anlatıldı.

Eğitim alan çiftçilerimiz; düzenlenen eğitim programı için memnuniyetlerini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ‘İlimizde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve yetiştiriciliğin modern yöntemler kullanılarak yapılması için eğitim düzenlemiş bulunmaktayız. Teknik elemanlarımız tarafından verilen eğitimler ile çiftçilerimiz daha bilinçli bir üretim yapacaklar’ diyerek kursun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kursta verilen eğitimlerden sonra sınav yapılmış olup, sınavda başarı gösterenlere ilerleyen günlerde sertifikaları verilecek.