Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bereketli topraklarımızın çalışkan insanlarının karelerinden oluşan ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışmasına başvurular başlamıştır. Yarışmaya katılmak isteyenler 01.11.2013 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler.

Büyük ilgi gören yarışmaya Genel, çiftçi ve üretici, Öğrenci, Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığı, Denizbank Personeli ve Toprak Temalı olmak üzere 6 kategoride başvurular kabul edilecek, yarışmada dereceye girenlere toplamda 20.000 TL ödül verilecektir.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ‘ Kahramanmaraş bir çok tarımsal ürünün başarı ile yetiştirildiği Ülkemizin ender bölgelerinden birisi, bu özelliğinin tüm Türkiyeye duyurulması bizim için önem taşımaktadır.Bakanlığımızın 5.sini düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışması bu nedenle İlimizin tanıtımı, kültürü ve sanatı için önem arz etmektedir.Tüm Kahramanmaraşlı fotoğraf severlerin ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışmasına katılmalarını  ve ilimiz  tanıtımına katkı sağlamalarını diliyorum’ dedi.

Amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlerin katılabileceği yarışmanın başvuru formu www.tariminsan.com adresinden indirilebilecek olup, ayrıntılı bilgi almak isteyenler Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Enformasyon Biriminin 0.344.231.32.13 / 211 telefonuna başvurabilirler.

Geçen yıl 4.cüsü düzenlenen yarışmaya İstanbul ve Ankaradan sonra en çok katılım Kahramanmaraş tan olmuştu.

Önceki yıllarda çiftçi kategorisinde İrfan BEYAZIT özel ödül almış olup İlimizden bir çok fotoğrafta sergilemeye layık görülmüştü.

KAHRAMANMARAŞ KAMUOYUNDA İLGİ İLE TAKİP EDİLEN YARIŞMAYA KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ.

İhsan EMİRALİOĞLU

İl Müdürü