Pilot uygulaması tamamlanan Fatih projesi; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen tören sonrasında 81 ilde 675 bin öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtılmasıyla başladı.

17 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 13.00’da ATO Congresium’da düzenlenen tören ilimizde tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak olan Erdem Beyazıt Anadolu Lisesinde canlı yayında izlendi.

Vali Şükrü Kocatepe,AK Parti  Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Erdem Beyazıt Anadolu Lisesinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Daha sonra ATO Congresium’da düzenlenen tören canlı yayında izlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının izlenildiği canlı yayın sonrasında, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesinde 50 öğretmen ve 166 öğrenci olmak üzere toplam 216 tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.