Milli Eğitim Bakanlığı, AFAD ve UNİCEF işbirliğiyle Kahramanmaraş Çadırkent’te bulunan sınıflarda Suriyeli çocuklara eğitim veren Suriyeli Eğiticilere Eğitim semineri verildi.

Daha önce Adana İlinde 6 kişilik Akademisyen grubunun verdiği Eğitici Eğitimine katılarak donanımlı bilgi sahibi olan 3 eğitimci, Çadırkent’te görev yapan 80 Suriyeli eğiticiye Kahramanmaraş Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi salonunda eğitim semineri verdiler.

Çadırkent sınıflarında Suriyeli öğrencilere nitelikli eğitim hizmeti verilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen seminerde Suriyeli öğretmenlerin bilgi ve becerilerinin arttırılması, temel eğitim becerilerinin kazandırılması, sınıf yöntemi ve ders planıyla ilgili bilgilerinin zenginleştirilmesi hedeflenmektedir.

UNİCEF temsilcisi Gemma Henritte Bennik,Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Suriye Bürosu Uzmanı Selman Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Karataş’ın da bulunduğu Eğitici Eğitimi Semineri; Seminer programın tanıtılması, eğiticilerin beklentilerinin belirlenmesi, öğretmenlerin temel rollerinin ve davranışlarının belirlenmesiyle başlamış oldu.

Seminer boyunca psiko-sosyal iyilik hali, savaşın çocuklar üzerinde etkisi ve savaştan etkilenen çocuklarla ilgilenmek, İnteraktif sınıf yöntemi, çocukların katılımı ve çocuklara yönelik etkinlikler,olumsuz koşullarda etkilenen çocuklarla ilgilenme yöntemleri, engelli çocuklar eğitimine dâhil etme yöntemle ve genel değerlendirme gibi konular ele alındı.