Diyanet-Sen Şube başkanı Ekrem Arslan, yeni atanan din görevlilerine karşılaşabilecekleri zorlukları hatırlattı ve sahip çıktı…

Diyanet işleri başkanlığınca son atamaları gerçekleştirilen İmam hatipler görev yerlerinde başlamanın mutluluğunu yaşıyorlar.İşte bu atamalarda Kahramanmaraş’a İl Müftülüğü bünyesine gönderilen çeşitli İl ve İlçelerden 44 İmam hatip, müftülüğün 10 günlük intibak kursu ardından göreve başlamanın gününü sayıyorlar.

Kahramanmaraş’ın eğitmen Müftüsü Muhammed Gevher, tarafından sıkı bir eğitim alan İmam hatiplerin çok heyecanlı oldukları gözlerden kaçmıyor.

İmam Hatipler eğitimlerinin boş vakitlerinde ise,  İl deki camilere giderek orada namaz kılıyor ve göreve hazır olduklarının sinyalini veriyorlar.

Son olarak Merkez Mimar Sinan camiinde namaz kılan çiçeği burnunda İmam Hatipler, Diyanet-Sen Şube başkanı, Cami İmamı Ekrem Arslan’ın misafiri oldular, Diyanet Tv mikrofonuna konuştular. Diyanet- Sen Şube başkanı Ekrem Arslan burada yaptığı konuşmada göreve başlayan din görevlilerine hayırlı olsun dileğinde bulundu. Arslan, yapılacak olan görevin kutsiyeti yanında karşılaşacakları zorlukları da hatırlattı, ağabeyleri olarak her zaman yanlarında olacaklarının altını çizdi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher,   Diyanet camiasına gönderilen 44 taze kan’ın bir iki gün içinde görev yerlerine gönderileceğini belirtti.

Yapılan yemekli programa Diyanet-Sen Şube başkanı Ekrem Arslan, yönetim kurulu üyeleri, Diyanet-sen Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muharrem Tozar  ile göreve başlayan İmam hatipler katıldı.

Haber:  Ahmet Güneçıkan