Kahramanmaraş merkez Şeyhadil cami temsil heyetince cuma namazı sonrası 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Beyazıt Kanat’ında katıldığı programda aşurenin birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi dileğinde bulundu.

Müftü Kanat; “Bu amaçla toplumumuzda aşure pişirip dağıtma hususu adet haline gelmiştir. Herkes imkânı nispetinde ailesine, akraba ve komşularına ikramda bulunur; bugünlerin faziletini bildiren hâdiseleri hatırlayarak ihsanda bulunursa şüphesiz sevabını kat kat alacaktır. Bilhassa, Peygamberimiz, mü`minin aile efradına aşure gününde her zamankinden daha çok ikramda bulunmasını tavsiye etmiştir. Bir hadiste şöyle buyrulur: “Her kim aşure gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.” (Sahih-i Müslim Şerhi, 6, 140) Bu aile mefhumunun içine akrabalar, yetimler, kimsesizler ve komşular da girmektedir.” dedi.

Cami Müezzini İbrahim Yağız da, muharrem ayının 1435. yıl dönümü nedeniyle yeni kurulan cami temsil heyeti tarafından hazırlanan aşureyi, cuma namazı sonrasında vatandaşlara ikram ettiklerini belirtti. Yağız, aşurenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, muharrem ayının tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Müftü  Kanat daha sonra dua ederek cami cemaatinin dağıttığı  aşurenin hayırlara ve bereketlere vesile olmasını dileğinde bulundu.