2013-2014 Eğitim-öğretim yılı Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Sağlık İşletmelerini Belirleme Ve Planlama Komisyonu toplanarak gündemi gereği çalışmalarını tamamladı.

Kahramanmaraş Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi salonunda yapılan toplantıda açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül yaptı ve katılımcılara toplantının ana bilgilerini verdi.

Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Akarsu ise yaptığı konuşmada paydaşlar ile bir önceki yılda karşılaştıkları olumlu çalışmalar ve problemler ve bu problemlerin giderilmesi ile ilgili bilgiler aktardı.

Genel değerlendirmenin ele alındığı toplantıda; Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddeler, Okul , koordinatör öğretmen ve sağlık işletmelerinin görev ve sorumlulukları, Sağlık Bakanlığı’nın konuya ilişkin genelge ve yazıları, Sağlık işletmelerinin beceri eğitimine yönelik beklenti ve eleştirileri , 2014-2015 eğitim –öğretim yılında uygulama/beceri eğitimine gönderilecek öğrencilerin istatistiki bilgilerinin paylaşılması, Sağlık işletmelerinin, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında alabilecekleri öğrenci sayılarının belirlenmesi konuları karara bağlandı.

Görüş ve önerilerden sonra toplantı sona erdi.

Toplantıya: İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şube Müdürü Hasan Gül, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şefi Bayram Metin, Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Akarsu, Müdür Yardımcısı Murat Bayram, Anasentezi Alan Şefi Hindal Çalık, ATT Alan Şefi Nevin Bayram, Hemşirelik Alan Şefi Ali Demir, Radyoloji Alan Şefi Osman Kunduracı, Sağlık / Hemşirelik öğretmeni Fatma Birsen Saltalı, Sağlık / ATT öğretmeni Berna Tıraş,

Kahramanmaraş KHB’den KHB Yöneticisi Opr. Dr. Semih Yancar, Sağlık Bakım Hizmet Müdürü Aslıhan Özgül, İdari ve Mali İşler Müdürü Osman Karakız, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Şahin Yelek, KSÜ Araştırma ve Uygulama Hastane Müdürü Sadullah Bal, Müdür Yardımcısı Fatih Kaplan, Baş Hemşire Yardımcısı Ceylan Koluman, Halk Sağlı Müdürlüğü Şube Müdürü Bayram Paksoy,Ağız ve Diş Sağlı Merkezinden İdari ve Mali İşler Müdürü Arzu Şirikçi, Özel Devakent Hastanesinden Başhemşire Nimet Kaynar, Özel Caka Vatan Hastanesi Müdürü Dr. Kemal Yüzbaşıoğlu, Özel Hayat Hastanesi Başhemşiresi Nazife Yücelir, Özel Megapark Hastane Başhemşiresi Ayten Sert, 12 Şubat Diyaliz Merkezi Başhemşiresi Nilgün Özdemir Sürücü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı Sekratarya İşleri Celal Akkurt katıldı.