Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerine yeni atanan Rehber Öğretmenlerine yönelik oryantasyon eğitimi kısa adı RAM olan Rehberlik Araştırma Merkezi Salonunda verildi.

Rehberlik Araştırma Merkezi  Müdürü Hakan VİCDAN öğretmenlerin hem mesleğe yeni başlamaları, hem de Okul ve RAM´lardaki uygulamaları yakından görmeleri amacı ile yapılan çalışmanın önemini vurguladı.

13-15 Ekim tarihleri arasında 3 gün verilen eğitimin son gününde Cahit ZARİFOĞLU İO ve Atatürk Anadolu Lisesi Rehberlik Servisleri´de ziyaret edildi. Çalışmaların ilk gününde Rehberlik Alanı ile ilgili mevzuat ve Okul-RAM uygulamaları üzerinde durulmuştur. İkinci günde Özel Eğitim çalışmaları ile ilgili mevzuat ile yapılan çalışmalar anlatılmıştır. Son gün ise Rehberlik servisleri ziyaret edilerek çalışmaların yerinde değerlendirilmesi sağlandı.

Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Fatih KILIÇKARA ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Ahmet ÇİFTÇİOĞLU´da ilk iki gün boyunca alanları ile ilgili sunumlar yapmışlardır. Rehber Öğretmenlerin karşılıklı soru cevapları ile şekillenen eğitimin faydalı geçtiğini umuyoruz ve yeni atanan tüm arkadaşlara meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.