Saldırı Tabancayla Karşılık Gördü

                Elbistan’da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda aralarında husumet bulunduğu iddia edilen bir kişi yaşanan bir olaydan dolayı yakın takibe aldığı polisi bıçakla yaraladı. Polis hiç beklemediği bu saldırı karşısında tabancasıyla saldırganı ateş ederek vurdu.

                Olay geçtiğimiz hafta içerisinde Elbistan’da Güneşli Mahallesi Ceyhan Parkı’nda meydana akşam üzeri saat 16.30 sıralarında geldi. Park içindeki tuvalete takip kadar ettiği öne sürülen Ekinözü İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru Seyit Y.’ye yine Ekinözü ilçesinde ikamet eden Üzeyir T., Ekinözü’nde aile içi şiddet olayının ardından husumet duymaya başladığı ve tehditlerde bulunarak başladığı ileri sürüldü.

Yaşanan bu husumetten dolayı polise karşı hareket yapacağı ileri sürülen Üzeyir Y., takip ettiği polis memuru Seyit Y. İle Ceyhan Parkı tuvaletinde karşı karşıya kaldı. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından hiç beklenmedik bir anda Üzeyir T. Bıçaklı saldırı sonrasında polis memurunu yaraladı. Saldırıya beylik tabancasıyla karşılık veren polis memuru Seyit Y. ise 2 el ateş ederek saldırgan Üzeyin T. yi yaraladı.

Olayın duyulmasının ardından Elbistan Emniyet Müdürlüğüne bağlı birçok ekip Ceyhan Parkına giderek duruma el koydular ve yaralıları Elbistan Devlet Hastanesine kaldırdılar. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken olay ile ilgili Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma ve araştırma başlatıldı.

Olaya sebep olarak ta Ekinözü’nde saldırgan Üzeyir T.’nin aile içi bir olay sonrasında polis memurunun tutumuna kafayı taktığı ifade edildi. Tehditler ederek, saldırıda bulunabileceğini dile getirdiği öğrenildi.