10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı altın madalyası Öz Derya Kolejinin. Özel Öz Derya Koleji Türkiye birincisi.

 

Genç beyinleri sosyal bilimler alanında teşvik etmek amacıyla İstanbul Fatih Koleji tarafından 19 Nisan 2014 Cumartesi günü düzenlenen “10. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO)” da birbirinden ilginç eserler yarıştı. Aynı gün Akşamında ise ödül töreni vardı.

 

Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO) İstanbul finalinde, ülkenin değişik illerinden gelen yüzlerce öğrenci kıyasıya yarıştı. Kongre salonundaki muhteşem gecede dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

Finalde Sahne Sanatları alanında “AH MİNEL AŞK!“ oyunuyla yarışan Özel Öz Derya Koleji büyük beğeni toplayan oyunuyla altın madalyayı alarak Türkiye birincisi oldu.

Özel Öz Derya Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nevzat TARAKÇI’nın yönetimindeki yedinci sınıf öğrencileri Esin Julia RATHERT, Başak KARAKOZAK, Ece GÖKPINAR, Melisa Eda BASTIRMACI ve Furkan ÖZDEMİR’den oluşan ekip, altın madalyalarını ve para ödüllerini milyonların ekrandan tanıdığı Sürgün İnek Filmi Yönetmeni Ayhan Özen, Davetsiz Misafir-Sunucusu Turgay Başyayla, Gazeteci Cüneyt Özdemir, Küçük Gelin Filmi-Oyuncuları Gözde Mukavelat ve Orhan Şimşek, İki Dünya Arasında-Oyuncu Meltem Dağ  isimli ünlü oyuncu ve tiyatro sanatçılarının elinden aldı.

 

Öğrencilerin araştırma, yorumlama, sunma becerilerini ve toplumu olumlu yönde geliştirecek fikir üretme alışkanlıklarını geliştirmeyi hedefleyen bu büyük organizasyon final programıyla altın madalyayı Kahramanmaraş’a gönderdi.

 

Altın madalyalarıyla birlikte Kahramanmaraş Havaalanına inen Özel Öz Derya Koleji öğretmen, öğrenci ve velilerinden oluşan olimpiyat birincilerini kalabalık bir grup coşkuyla karşıladı.

 

Konuyla ilgili görüşleri aldığımız Okul Müdür Mehmet Fatih ERDOĞAN, “20.yılımızda Madalyalarla dolu olan müzemize 10.Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatında Sahne Sanatları dalında birinci olarak Altın Madalya yı kazandıran başta Türkçe Öğretmenimiz Nevzat TARAKÇI ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Aynı formatta SOBİO ya benzer bir çalışmanın gelecek sene bölgesel olarak Özel Öz Derya Eğitim Kurumlarında yapılması için Yönetim Kurulumuzun onayı almış bulunuyoruz. Bu çalışmamıza Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Mersin gibi illerimizdeki ortaokul öğrencilerinin katılımı sağlanacaktır.” dedi