SODES projeleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan “Okuyan Okullar Okuyan Maraş” projesi için okul tespit ziyaretleri İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Güner, İl Milli Eğitim Müdürlüğü projeler ekibinden Ali Çolak ve Harun Kadıoğlu ile birlikte DOĞAKA uzmanları Fatma Loğoğlu ve Fatma Şerbetçi tarafından gerçekleştirildi.

Projenin içeriği konusunda okulların bilgilendirildiği ziyaretlerde kütüphane kurulması uygun bulunan her bir okulumuza yaklaşık 2000 kitap alınacağı, mevcut kitaplıklarının yenilenerek kütüphane kurulabilecek ortamların tadilattan geçirileceği bilgisi verildi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Güner, projeler ekibinin farklı proje çalışmalarının olduğunu ancak içeriğinde kitap olan bir çalışmanın kendileri için daha farklı anlamlar taşıdığını belirterek “Kitap okuma alışkanlığı toplumuzda maalesef temel bir alışkanlık haline gelmemiştir. İlköğretim çağından itibaren nitelikli eserlerle öğrencilerimizi buluşturmak toplumumuzdaki bu eksiği gidermemizde katkı sağlayacaktır.” dedi.

Ziyaretlerin ardından il merkezinde bulunan TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi, Bağlarbaşı İmam Hatip Ortaokulu, Zeki Karakız Ortaokulu, Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Erdem Beyazıt Anadolu Lisesinde yer alan kitaplıkların zenginleştirilerek kütüphaneye dönüştürülmesi ve öğrencilerin kullanımına sunulması kararlaştırıldı.