Nurhak Kaymakamlığı’nın engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik 2013 yılı Mart ayında uygulamaya koyduğu “Bizimle Yalnız Değilsiniz” isimli sosyal sorumluluk projesi değerlendirme toplantısı, Kaymakam Murtaza Dayanç, başkanlığında Misakı Milli Konferans Salonu’nda proje gönüllüsü kamu personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaymakam Dayanç, yaptığı konuşmasında projenin genel gidişatı ile tavsiye ve öneri gerektiren hususlara değinirken şunları söyledi:

“Projemizin temel felsefesi; sosyal devlet olmanın gereklerinden hareketle, devletimizin şefkatli yüzünü engelli ve yaşlı vatandaşlarımızdan oluşan dezavantajlı kesimlere sunmak suretiyle onların yalnız olmadığını hissettirmek, hayata daha pozitif bakmalarını sağlamak, varsa sorunlarıyla ilgilenmek, bu suretle toplumsal dayanışma ve bütünleşmeye katkı sunmaktır. Bu anlamda Mart ayında başlatmış olduğumuz proje kapsamında ortalama 230 vatandaşımız 35 proje gönüllüsü kamu personeli tarafından evlerinde 5’er defa ziyaret edilerek sorunlarıyla bire bir ilgilenilmiştir.

Arkadaşlarımızın özverili ve duyarlı yaklaşımı ile projemiz kurumsallaşma yolunda ilerlerken, şu anki hedef kitlemiz 300 kişi civarında olup, proje gönüllüsü sayısı 40‘ı aşmıştır. Bu vesile ile emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Sunum konuşmasının ardından projenin hikâyesinin anlatılacağı bir kitabının basılması için çalışma başlatılması da kararlaştırılırken, toplantının sonunda Bizimle Yalnız Değilsiniz Proje Gönüllüsü 35 kamu personeline Nurhak Kaymakamlığı tarafından Teşekkür Belgesi ve Proje Gönüllüsü Kimlik Kartı verildi