Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt bir grup yönetici ile Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi Cennetpınarı İlkokulu öğretmeni iken, 28.03.1990 tarihinde hain terör örgütü PKK militanlarınca katledilen öğretmen Hanifi  Çakallıoğlu’nun ailesini ziyaret etti.

Hanifi Çakkalıoğlu’nun geride kalan oğullarından Muhammet Hanifi, Cankart ve eşi Tülay Hanım Ramazan Bayramı arifesinde,  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  Milli Eğiti Müdür yardımcısı Zekeriya Kahveci, Öğretmenevi Müdürü Erdal Şahin Gedikoğlu ve Öğretmenevi personelleri Hanifi Çalık tarafından ziyaret edildi.

Geçmişte çok sayıda eğitimcinin PKK militanlarınca katledildiğine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt , Çakallıoğlu’nun çocuklarına ve eşi Tülay hanıma şu ifadeleri kullandı:

“Rahmetli Çakallıoğlu bu ülkenin selameti ve bekası için görevini yapmış ve şehit düşmüştür, sizler evlatları olarak sabırla babanızın izinde yürümelisiniz, annenize destek olmalısınız. Tülay Hanım sizin de gösterdiğiniz metanet ve karşılaştığınız sıkıntılar öbür dünyada mükâfat olarak dönecektir. Allahım onu cennetine kabul etsin, bir daha da sizlere başka büyük acılar yaşatmasın “ dedi.

Tülay Hanımda ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cankart ve Muhammet Hanifi  Çakalıoğlu babalarının unutulmayıp, hatırlanmasından dolayı ziyaretçilere teşekkür ettiler.

Ankara Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Hanifi Çakallıoğlu, Kars, Isparta, ve Kahramanmaraş illerinde görev yapmış, Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi Cennetpınarı İlkokulu öğretmeni iken, 28 Mart 1990 tarihinde kaldığı lojmanda şehit edilmişti.