Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, “12 Şubat sadece Kahramanmaraş’ın değil tüm Türkiye’nin bayramıdır” dedi. Özbolat, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajında, “12 Şubat günü, işgale teslim olmayan, bağımsızlık için bedenini siper eden halkımızın kurtuluş kapılarını açtığı gündür” sözleri ile günün anlam ve önemine değindi.

“Kurtuluş Savaşımızın en önemli aşamalarından biri olan Maraş savunması, her türlü sömürü ve işgale karşı ayağa kalkan tüm mazlumlara örnek olmuştur” diyen Özbolat, mesajında şöyle dedi:

“94 yıl önce, işgali ve esirliği kabul etmeyen halkımız, birleşerek ve canları pahasına direnerek emperyalistleri ağır bir yenilgiye uğrattı. “Yenilmez” denilen işgal ordularına karşı kazanılan bu zafer, tüm ülkenin kurtuluşuna ve bağımsızlığına giden yolları aştı.

Ülkemizin bağımsızlığı, halkımızın özgürlüğü ve birliği için verdiğimiz mücadeleye örnek olmaya devam eden Maraş Savunmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm halkımızın kurtuluş bayramını kutluyorum.”