İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi ile Suzan-Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nin ortak düzenlediği “Sağlıkta Eğitim Günleri” kapsamında usta öğreticilere yapılan, eğitim talep anketi sonucunda en çok tercih edilen konularla ilgili eğitimler düzenlenmektedir.

Bu kapsamda 03 Ocak 2014 tarihinde, Suzan-Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Salonunda ,300 usta öğreticinin katıldığı “Mevsimsel Grip ve El Yıkamamın Önemi” konulu eğitim düzenlendi. Eğitim toplantısında; İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi şube Müdürü Bio. Şahin Yelek, Eğitmenler Nihan Özer ve Ayşe Kilitçioğlu hazır bulundu.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi doktorlarından Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Derya KETEN’ in slayt sunumu eşliğinde yaptığı bilgilendirici eğitimde; “Gribin Influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 38.3oC derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, üşüme –titreme, kuru öksürük ve baş ağrısı gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirtti”.

Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı, akciğer hastalığı, böbrek hastalığı gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır seyretmekte olduğu ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açmaktadır.” Dedi.

“Gripten korunmanın en önemli yolu vücut direncinin düşmesini engellemek,mevsim özelliklerine uygun giyilmeli,bol su taze meyve ve sebze tüketilmelidir.Hastalar ile yakın temastan ve ortak eşya kullanımından kaçınılmalıdır.El hijyenine önem verilmelidir.” diyerek sözlerini tamamlayan Dr Keten,usta öğreticilerin sorularını tek tek  cevaplandırdı.

Daha sonra, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çıkarılan ve içeriğinde; Sağlıklı Anne-Sağlıklı Bebek,Anne Sütünün Önemi,Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı İletişim,Ağız Ve Diş Sağlığının Önemi,112 Acil Sağlık Hizmetleri Ve Akılcı İlaç Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler, başlıkları altındaki “Sağlık Bülteni” 2013 Aralık sayısı, toplantı salonunda bulunan tüm öğreticilere takdim edilmesiyle eğitim toplantısı sona erdi.