2013-2014 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle ilimizde gerçekleştirilen ilköğretim haftası kutlama etkinliklerine Hayırsever İşadamı Atilla Kanbur tarafından annesi Kadriye Kanbur adına Mimar Sinan Mahallesinde yaptırılan 24 derslikli Mado Kadriye Kanbur İlkokulu’nda düzenlenen törenle devam edildi.

18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 09.30’da düzenlenen tören Vali Şükrü Kocatepe, İl Belediye Başkan V. Cevdet Kabakcı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Kahramanmaraş Eski Milletvekili Cafer Tatlıbal, Kahramanmaraş Eski Milletvekili M. Hanefi Mahçiçek, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Hayırsever İşadamı Atilla Kanbur ve ailesi, davetliler, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleşti.

Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve öneminin dile getirildiği konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirlerinde okunduğu törende daha sonra 8. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek sundu. Tören okul dersliklerinin protokol üyeleri tarafından gezilmesi ile son buldu.