Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan tartışma, taşlı kavgaya dönüştü.

Sütçü İmam Üniversitesi’nin Avşar Kampusu’nda öğleden sonra Fen Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim gören bir grup ile İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi’ndeki öğrenci grubu arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada taraflar birbirlerine taşlarla saldırdı. Bazı öğrencilerin hafif yaralandığı olayın bildirilmesi üzerine kampusa çok sayıda çevik kuvvet polisi ve zırhlı araç sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, dün akşam Fen Edebiyat Fakültesi önünde iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. 5 öğrencinin yaralandığı kavganın ardından bugün de Avşar Yerleşkesi’nde gergin dakikalar yaşandı.Karşılıklı sataşmaların ardından olaylar fiili müdahaleye dönüşürken, kampüs içerisinde bekletilen çevik kuvvet polisi ve üniversite özel güvenliği ise grupların arasına girdi.Polisin müdahalesiyle ayrılan gruplardan bir kısmı sloganlar atarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplandı.

Öte yandan, sınava giren öğrenciler ise yaşanan gerginliği sınıfların camlarından izlediler.Polis, yeni bir gerginliğe meydan vermemek için üniversite içerisinde tedbir aldı.