Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kaymakam Anteplioğlu Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde

Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan İl İstihdam ve Meslek Liseleri alt komisyonu toplantısına başkanlık yapan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve 12 Şubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu toplantı sonrası komisyon üyeleri ile okulun atölyelerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Anteplioğlu’nun atölyelerde bilgi alma ve incelemelerine Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) […]

Kaymakam Anteplioğlu Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde

29 Aralık 2013 - 11:32A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan İl İstihdam ve Meslek Liseleri alt komisyonu toplantısına başkanlık yapan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve 12 Şubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu toplantı sonrası komisyon üyeleri ile okulun atölyelerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Anteplioğlu’nun atölyelerde bilgi alma ve incelemelerine Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Yüce, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, KSÜ’den Prof.Dr. Özden Görücü ve Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Fatih Başkan katıldı.

Kaymakam Anteplioğlu, ilk ziyaretini kimya bölümüne yaptı. Burada sınıf hakkında ve de öğrencilerden gelecekteki hedefleri hakkında bilgi istedi. Bölüm öğretmeni tarafından kendisine; “bölüme bu sınıfının teknik sınıf olarak yeni açıldığı, açılma sebebinin ise meslek liselerinin programının sadece mesleğe yönelik olmasından dolayı diğer normal liselerde uygulanan ders programlarının bu bölümde de uygulanarak başarının artırılması hedeflendiğini” belirtildi.

IMG_3173

Anteplioğlu’nun öğrencilere yönelik olarak hedeflerinin neler olduğu yönünde sorusu oldu. Öğrencilerden de tıpta anestezi, hukuk, mühendislik gibi cevaplar geldi. Vali Yardımcısı ve 12 Şubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu daha sonra teşekkür ederek sınıftan ayrıldı.

İplik Atölyesine geçen Anteplioğlu burayı gezdikten sonra atölyelerdeki makineler işletmelerde kullanılan makinelerle aynı mı? Diye soru yöneltti. Atölye yetkilisi ise şu cevabı verdi.

“Evet sistem olarak aynı sadece büyüklük olarak fark var. İşletmelerdeki makinelerde iğ sayısı bunların 10-15 katı fazla. Diğer her şeyi bire bir aynı.”

Kaymakam Anteplioğlu daha sonra şu soruları yönelterek cevaplarını aldı.

IMG_3188

Soru: Makinelerde üretim yapılabiliyor mu? Öğrencilerimiz bundan nasıl faydalanabiliyorlar?

Cevap : Evet öğrencilerimiz bire bir uygulama yaparak makinelerde üretim gerçekleştirebiliyorlar. İşletme beceri eğitimine gittiklerinde bu makinelerle ilgili uygulamalarda sıkıntı yaşamıyorlar.

Soru: Atölyede  iki tane iplik makinesi var, farkı nedir?

Cevap :iki makinede farklı sistem ve teknikle  iplik yapmakta. Kendi isimleriyle anılan iplikçilik sistemleri vardır. Bunlardan birisi ring iplik makinesi, diğeri ise open-end iplik makinesidir. Farklı özellikteki hammaddelerden farklı  incelikte  iplik yapmaktadır. Şehrimizdeki iplik işletmelerinin tamamında bu sistemler kullanılmaktadır. Bu da mezunlarımız için çok büyük bir şanstır.

Bu bölümden ayrılan Anteplioğlu Örme bölümüne geçerek gezdi ve şu soruları yöneltti

IMG_3218

Soru: Atölyede bulunan makinelerin Kahramanmaraş piyasasındakilerle aynı özellikleri taşıyor mu?

Cevap: Okulumuz endüstriyel örme atölyesindeki makineler Kahramanmaraş piyasandan teknoloji olarak transfer özelliğine sahip, elektronik jakarlı ribana makinesini işkur ile yapılan proje değerlendirilerek getirtilmiştir. Bu makineden Kahramanmaraş sanayiinde henüz getirilmemiş, Jakarlı örme makinesinde sanayiden öndeyiz.

 

-2 adet inter-rib dönüşümlü örme makinesini İKMEP projesi (insan kaynaklarının mesleki eğitim yolu ile geliştirilmesi projesi) kapsamında atölyemize gelmiştir.

-Bunlar ve diğer örme makinelerimiz, ise sanayideki güncel makinelerle aynı seviyededir.

Soru: Penye kumaşlarda tüylenme neden oluşuyor?

Cevap: Kısa elyaftan yapılan OPEN – END (O-E) ipliklerden elde edilen örme kumaşlarda (piyasada penye olarak ifade edilen) ipliğin ham maddesi olan lif boyları kısa olması sebebi ile tüylenme olarak ifade edilen bocuklaşma oluşmaktadır. (Boncuklanma, tekstil yüzeylerinin giyim ve yıkanması sırasında oluşan sürtünme sonucu, kumaş yüzeyine bir veya daha fazla lifte tutunmuş küçük lif yumakçıklarının meydana gelmesidir.)

Soru: Tüylenme yapmayan kumaş nasıl anlaşılır?

Cevap: Ring iplik olarak ifade edilen, karde veya penye ipliklerinden imal edilen örme kumaşlarda tüylenme daha az olur. Çünkü bu ipliklerde kullanılan lif boyları daha uzun olmak zorundadır.  Uzun Lifin bükümün etkisiyle birlikte birbiri ile tutunması daha fazla almaktadır. Bu sayede tüylenme az olmaktadır.  Tüylenmenin az olması mamulün uzun ömürlü olmasını da etkilemektedir.

Bununla birlikte sentetik filament halindeki ipliklerden elde edilen örme kumaşlarda da tüylenme fazla olmaz fakat sağlık açısında pek tercih edilmemektedir.

İncelemelerini tamamlayan Vali Yardımcısı ve 12 Şubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, gezisini günün anısına çekilen fotoğrafla noktalayarak, teşekkür edip okuldan ayrıldı.

IMG_3148 IMG_3153IMG_3156 IMG_3162 IMG_3168 IMG_3174 IMG_3178 IMG_3193 IMG_3203 IMG_3226 IMG_3233 IMG_3236

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ