Ev sahipliğini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın üstlendiği Geleneksel Kahramanmaraş Tanıtım Günleri, İstanbul Feshane Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

8 Eylül tarihine kadar sürecek etkinliğin açılışını İstanbul ValiHüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı. Mutlu ve Topbaş’a Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz,Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Mado dondurmalarının sahibi Mehmet Sait Kanbur eşlik etti.

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl ilki düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kentin, daha Kurtuluş Savaşı başlamadan düşmanı şehirden attığını, şehrin çocuklarının o gün oluşan ruhla büyüdüklerini söyledi.Bugünün kendileri için çok kıymetli olduğunu ve bugün misafir oldukları İstanbul’da İslam medeniyetinin mükemmele ulaştığını dile getiren Ünal, İstanbul’daki ruh ile Kurtuluş Savaşı başlamadan düşmanı şehirden atan ruhun Feshane’de buluştuğunu dile getirdi.Ünal, “Her Maraşlı şairdir. Her Maraşlı zulme ve haksızlığa isyan eder kelimelerinde. Bizim İstanbul’un, Kahramanmaraş’ın ruhunu yeniden öğrenmemiz gerekiyor. Çünküİstanbul’un ruhu büyük bir medeniyetin ruhudur. Kahramanmaraş’a gittiğinizde ise o büyük medeniyetin ocaklarından birisini görürsünüz” dedi.

Dondurması ve kırmızı biberiyle anılan, şiirin başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan tanıtım günleri ile İstanbul Feshane’de ziyaretçilerine merhaba diyecek.Kahramanmaraş tanıtım günleri 8 eylül tarihine kadar sürecek.Poyraz, Kahramanmaraş’ın artık sadece dondurmasıyla tanınan bir şehir olmadığını belirterek, şehrin değişen ekonomik faaliyetlerine, ülke genelinde öne çıktığı alanlara değindi.

 

Tarhanası, oyma ağaçtan yapılan ürünler, sim sırma nakışlar, ceviz, üzüm şırasıyla yapılan sucuk, çeşitli yöresel yemekler ve tarım ürünlerinin bulunduğu stantların yanı sıra şehrin tarihi ve turistik yerleri anlatılıyor.