Milli Eğitim Bakanlığı ile Procter&Gamble Satış ve Dağıtım Ltd.Şt. arasında ERDEP “Ergenlik Dönemi Değişim Projesi ve “Gençlerde Hijyen ve Cilt sağlığı Bilincinin geliştirilmesi İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.

Bu kapsamda Adı geçen firma adına çalışmaları yürüten Zen Halkla ilişkiler görevlileri, Kahramanmaraş  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde eğitim çalışmalarını yürütmektedirler. İlimiz merkez ve ilçeleri ile bağlı köy ve kasabalardaki ortaokul ve liselerde eğitim çalışmaları önceden hazırlanan planlama dâhilinde yürütülmektedir. İl genelinde ortaokulların 6.,7. ve 8. sınıflarındaki  18.742 kız öğrenciye yüz yüze, 19.931 erkek öğrenciye de CD ortamında kendi okullarında eğitim verilmektedir. Ortaokullardaki eğitim çalışmalarına kız öğrencilerin anneleri de davet edilmektedir. Aynı şekilde liselerin 9. sınıflarındaki 10.980 kız öğrenciye CD ortamında, 11.708 erkek öğrenciye de yine kendi okullarında yüz yüze eğitim verilmektedir.

 

Eğitim çalışmaları, 02 Aralık 2013-03.Ocak 2014 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nca uygun görülen eğitim program ve materyaller kullanılarak kız öğrencilere bayan, erkek öğrencilere de erkek öğretim görevlilerince sürdürülmektedir. Projenin yürütülmesi sırasında görüşülen okul yönetici, öğretmen ve velilerin bu eğitim çalışmasının gençlerimizin ergenlik döneminde mutlaka bilmeleri gereken bilgileri doğru kaynaktan doğru bir şekilde ve eğitim ortamlarında öğrenmelerinin çok isabetli bir çalışma olduğu için çok memnun olduklarını belirttiler. Ayrıca bu uygulamanın gelecek yıllarda da devam ettirilerek diğer öğrencilerin de bu eğitim imkânından faydalanmalarının gençler açısından yararlı olacağını belirttiler.

 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa ZincirkıranErgenlik Dönemi Değişim Projesi” ve “Gençlerde Hijyen ve Cilt sağlığı Bilincinin geliştirilmesi” çalışmaları yapılan okulları ziyaret ederek proje ile ilgili uygulamalar hakkında bilgi almaktadır.