Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü Kocaeli’de Kahramanmaraşlılar tarafından keyifli bir geceyle kutlandı !

Kahramanmaraş’ın Fransız işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü, bayram tadında kutlandı. Kocaeli Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Harun Şahin’in ev sahipliğinde İmperial Park Otel’de gerçekleşen geceye; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Ercan Topaca, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı, Kahramanmaraşlı olan Büyükşehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, usta oyuncu Mehmet Emin Eren ve davetliler katıldı.

12 BİN MARAŞLI VAR

Gecede açılış konuşması yapan dernek başkanı Harun Şahin kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, “Derneğimiz 14 yıldır geleneksel olarak bu geceyi kutluyor. Dedelerimiz bizleri tüm dünyaya kahraman olarak tanıttı. Bizlere büyük bir miras bıraktılar. Atalarımıza minnet borçluyuz. Kocaeli’de yaklaşık 12 bin Kahramanmaraşlı kardeşimiz var. Biz de dernek olarak birlikteliğimizi artırmak için etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Şahin’in ardından bakan Fikri Işık söz aldı.

KAHRAMANLIĞA ERİŞTİ

Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinin bir simge olduğunu kaydeden bakan Işık, “Sütçü İmam ve torunları adı üstünde verdikleri mücadelelerle ‘Kahramanlık’ unvanına erişti. Şehrimiz bir nevi kahramanlar diyarıdır. Şehrinizin benim açımdan manevi değeri çok yüksektir. Edebiyat tarihimize baktığımız zaman Necip Fazıllar, Erdem Beyazıtlar, Mahsuni Şerifler ve bir çok şairimiz oradan çıktı. Böyle bir geceye katılmaktan onur ve mutluluk duyuyorum” diyerek 94. yıl dönümünü tekrar kutladı.

AMAÇ BİRLİK BERABERLİK

Daha sonra konuşan vali Ercan Topaca, Kahramanmaraş’ın tarihimizde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, “Torunları atalarına her yerde sahip çıkıyor. Asıl amaç birlik beraberliğimizin pekişmesidir. Bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin kurtuluş bayramı kutlu olsun” dedi. Konuşmaların ardından gece Ozan Cengizhan Dadal’ın türküleri ve usta sinema oyuncu Mehmet Emin Eren’in şiirleriyle sohbet eşliğinde devam etti. Geceye katılan siyasetçiler ve misafirler keyifli saatler geçirdi. (BizimKocaeli.com / Kamber Apaydın)