Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünde “Uyuşturucu Maddeler Ve Uyuşturucu İle Mücadele” Konusunda Seminer Verildi.

13 Ağustos 2014 tarihinde, saat 10.00’da İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan seminere; İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Halk Sağlığı Müdür yardımcıları ve sağlık çalışanları katıldı.

Toplantıdan önce kürsüye gelen Sağlık Müdürü Dr. Çitil; ‘Sağlıkta Eğitim Günleri’ kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen seminerin çok verimli olacağını, sağlık çalışanlarımızın buradan aldığı önemli ve hayati bilgileri sahada da paylaşacağını söyleyerek, emniyet müdürlüğünden gelen eğitici görevlilere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Bundan sonra da ‘Sağlıkta Eğitim Günleri’nin devam edeceğini söyledi.

Yoğun bir katılımın olduğu seminerde, daha sonra kürsüye gelen İl Emniyet Müdürlüğü Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amirliğinde görevli eğitici Erkan Çelik’in; Madde Kullanımı ve Bağımlılık, Bağımlılık Yapıcı Maddeler, Uyuşturucu Maddelerin Psikolojik ,Fizyolojik ve Sosyal Etkileri; Yeni Nesil Sentetik Uyuşturucu Sentetik Kannabinoid (Bonzai) ve diğer bağımlılık yapan maddeler hakkında detaylı ve etkili bir sunum yaptı.Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen seminer,soru -cevap şeklinde sona erdi.