Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini artırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle “Öğrenme Şenlikleri” uygulaması başlatılmıştır. Bu çerçevede ilk olarak Eskişehir ilinde başlatılan “Öğrenme Şenlikleri” sırasıyla Bursa, Kocaeli, Malatya İllerinde yapılmış İlimiz Kahramanmaraş’ta da yapılacak olan “Öğrenme Şenlikleri”  için komisyon kurularak çalışmalar başlatılmıştır.

“Öğrenme Şenlikleri” ile ilgili son değerlendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı Toplantı Salonunda Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek başkanlığında, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İspir, Hayat Boyu Öğrenme şefi Bayram Metin ve Okul yöneticilerinden oluşan komisyon üyeleriyle yapıldı.

Toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalar, bundan sonra yapılacaklar ve mükemmel bir şenlik gerçekleştirilmek için fikir alışverişi ve iş bölümü yapıldı.