İlimizde eğitim ve kültür alanında faaliyet gösteren Kahramanmaraş Andırınlılar derneği 24 Kasım Öğretmenler Gününü dernek binasında tirşikli – pilavlı, sazlı- sözlü Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Kasım KOCABAŞ’ın müzik ziyafeti ile kutladılar.

Öğretmenler Günü kutlamasına Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal SAYIN, Prof. Dr. Kadir SALTALI, Doç. Dr. Hüseyin TEMİZ, 12 Şubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver GÖKŞEN, birçok okul müdürü ve yaklaşık 100 öğretmen katıldı.

Dernek başkanı Ahmet KOLUTEK 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada;

Kıymetli öğretmenlerim:

Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. Madem ki gönül eridir öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. İşte gerçek öğretmen zorluklarla başa çıkabilen gerçek bir insandır.

Türk öğretmeni kesinlikle yaşamını öğrencilerine adamış, onların sorunlarını ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapmış, öğrencisine balık vermeyip balık tutmasını öğretmiş, gerektiği yerde gerekli biçimde davranma bilincine erişmiş, her zaman iyinin ve güzelin peşinde koşmuş örnek bir öğretmendir. Ne mutlu ki bu bilince erişen öğretmenlerimizin sayısı günden güne artmaktadır.

Ne mutlu bizi topluma kazandıran insanlara, ne mutlu bu genç nesli milli değerlerimizle tezyin edenlere, geleceğe taşıyanlara. Bizler her zaman sizlere desteğe açığız. Sizlere güveniyoruz. Kederiniz bizim kederimiz, coşkunuz bizim coşkumuzdur. Sizleri hep yüreğimizde taşıyoruz.

Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutlar, yaşam boyunca sağlık ve mutluluklar dilerim.