Kahramanmaraş Sevim Şirikçi Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan İşletmelerde Beceri Eğitimi Ve Mesleki Eğitim Komisyonu toplantısı Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran başkanlığında gerçekleşti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran yaptığı açılış konuşmasında ilimiz açısından mesleki eğitimin önemine değindi. Bu konuşmadan sora katılımcı okul yöneticileriyle bir önceki toplantı konularının değerlendirilmesi yapıldı.

Koordinatör öğretmenlerin görev ve sorumlulukları ile ilgili iş ve işlemlerin görüşülmesinden sonra, e-Mezun portalı ve mezun olan ünlülerin sisteme girişlerinin yapılması kararlaştırıldı. Alan/Dal tekliflerinin yapılmasında yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerileri tartışılarak öneriler teklif edildi.

Toplantının son bölümünde işyeri açma belgelerinin mevzuatta belirtilen esaslara göre düzenlenmesi ve okulların rutin çalışmaları değerlendirildi. Toplantısı sonrasında okulun bölümleri gezilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı. Bölüm öğretmenleri bu bölüm ve atölyelerde sanayinin en iyi elamanlarının yetiştirildiğine dikkat çektiler.

Toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü  Mustafa ZİNCİRKIRAN, S.Şirikçi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Songül ŞAHİN,     Hartlap Çok Programlı Lisesi Müdürü Zekeriya ÇAKA ,    Döngele Çok Programlı Lisesi Müdürü Mehmet TÜRK, Karacasu Çok Programlı Lisesi Müdürü Samittin TUNÇ, Fatih Çok Programlı Lisesi Müdürü Adnan YİĞEN, Önsen Çok Programlı Lisesi Müdürü Ö.Faruk GÜNAY, Tekir Çok Programlı Lisesi Müdürü  Ömer KARATURNA, Ilıca Çok Programlı Lisesi Müdürü Deniz Yaşar TUNÇ, Nezihe Öksüz Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Murat BAYRAM , İMKB. Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hilmi KİŞİ,  S.Şirikçi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Neşe ERTUĞRUL, Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Muhammed Ali EMİR, M.Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı  Ahmet KEKİL, Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Celalettin ŞEN, Ş.İ.A.Galip Özmen Teknik ve End. Mes. Lisesi Müdür Yardımcısı Levent GÜLTEPE, Sanayi ve Ticaret Odası Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Duran DOĞAN, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı M.Akif GÜNDEŞ , Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Önder ŞEN, Hoca Ahmet Yesevi Endüstri Meslek Lisesi Md.Yrd. Ali DENİZ, Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şefi Mehmet KÖSE ve Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim V.H.K.İ. Celal AKKURT katıldı.